Η τραγική ιστορία μιας γυναίκας, μητέρας και βασίλισσας, που έζησε τις στάχτες της Τροίας και βρέθηκε στην ανάγκη να αγαπήσει ό,τι κανονικά θα ‘πρεπε να μισεί με όλη την ψυχή της.

Θα μιλήσουν οι:
Ζωή Μπέλλα, φιλόλογος
Κωστής Παπαϊωάννου, συγγραφέας και
Μαρία Στασινοπούλου, συγγραφέας

Αποσπάσματα θα διαβάσει η συγγραφέας, Ζυράννα Ζατέλη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του Ιανού.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αξιώθηκε να γίνει σύζυγος, μητέρα, βασίλισσα.

Η ζωή της μοιράστηκε απ’ τον πόλεμο ανάμεσα στην ευτυχία και την ατίμωση, στη χαρά και την ντροπή.

Ίσως να μην υπήρχε πιο επιτυχημένο όνομα απ’ αυτό που της έδωσαν: Ανδρομάχη. Μόνο που έγινε ένα λάθος: Ανδρωμάχη θα ’ταν το πιο σωστό. Γιατί δεν ήταν ένας ο άνδρας εκείνος με τον οποίο έδωσε τις μάχες της αλλά πολλοί. Άνδρες που τη λάτρεψαν και άλλοι που την κηλίδωσαν, αφήνοντας ανεξίτηλα στο κορμί και στην ψυχή της τα σημάδια τους. Το χαμόγελο το βρήκε ξανά όταν πήγε να την κερδίσει η απελπισία.

Απόσπασμα από το βιβλίο

Έσβησε ο ήλιος, πυκνώνει το σκοτάδι, πυκνώνουν και στο μυαλό οι εικόνες των προσώπων που σημάδεψαν τη ζωή μου. Άνδρες όλοι. Ο πατέρας, τα εφτά αδέρφια, ο Πρίαμος, ο Αχιλλέας, ο Οδυσσέας, ο Πηλέας… Αλλά και: Έκτορας, Αστυάνακτας, Νεοπτόλεμος, Πέργαμος, Μολοσσός, Πίελος, Έλενος, Κεστρίνος. Τους αγάπησα;… Άλλους απ’ αυτούς από ανάγκη, για άλλους η αγάπη ανάβλυζε αβίαστη από την καρδιά. Αυτοί είναι που βαδίζουν συνεχώς στη μνήμη μου, δικαιώνουν ή όχι τη ζωή μου, που τώρα εγώ την αρνούμαι.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κώστας Ακρίβος (Γλαφυρές Βόλου, 1958) δίδαξε φιλολογικά μαθήματα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο από το 1983 ως το 2017. Εκτός από αφηγηματικά βιβλία, έχει γράψει το θεατρικό έργο Ο γηραιός πατήρ μου, που παρουσιάστηκε το 2013 στο Ιμαρέτ Καβάλας από το φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου, ενώ επιμελήθηκε τρεις ανθολογίες και πήρε μέρος σε συλλογικές εκδόσεις καθώς και στη συγγραφή σχολικών εγχειριδίων. Διηύθυνε τη σειρά ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ των εκδόσεων Μεταίχμιο και ήταν ο συντονιστής της διαδικτυακής λέσχης ανάγνωσης ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΒΙΒΛΙΑ. Συνεργάστηκε με το ΕΚΕΒΙ στα προγράμματα Λέσχες Ανάγνωσης και Συγγραφείς στα Σχολεία. Το μυθιστόρημα Γάλα Μαγνησίας βραβεύτηκε με το The Athens Prize for Literature του περιοδικού δέκατα. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία του: Ανδρωμάχη, Πανδαιμόνιο, Πότε διάβολος, πότε άγγελος, Ιστορία ενός οδοιπόρου: Στρατής Δούκας, Γάλα Μαγνησίας, Τελευταία νέα από την Ιθάκη, Κίτρινο ρώσικο κερί, Αλλάζει πουκάμισο το φίδι, Ποιος θυμάται τον Αλφόνς, Τελετές ενηλικίωσης.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρωμάχη: Η ιστορία μίας τρωαδίτισσας από τον Κώστα Ακρίβο