Προλογίζει ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΦΚΘ. Μιλούν οι Στράτος Κερσανίδης, κριτικός κινηματογράφου, Στέλιος Χατζηαδαμίδης, συγγραφέας – σκηνοθέτης, Δημήτρης Αθανίτης. Διαβάζουν οι Λευτέρης Λιθαρής, ηθοποιός ΚΘΒΕ, Γιολάντα Μπαλαούρα, ηθοποιός ΚΘΒΕ.

Οι Μυστικές Συναντήσεις κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο από τις εκδόσεις Αγγελάκη και η πρώτη τους παρουσίαση έγινε σε ειδική εκδήλωση στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, 16/9.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κλωντ Σαμπρόλ, Μπεν Γκαζάρα, Νίκο, Θανάσης Βέγγος, Μαργαρίτα Καραπάνου, Μιχάλη Κακογιάννης Σίμος Υπαρξιστής…

Από το Βερολίνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κι από την εμβληματική δεκαετία του ογδόντα στο σήμερα, ο Δημήτρης Αθανίτης ταξιδεύει στις κινηματογραφικές συναντήσεις του, με μια σειρά από πρόσωπα που ανήκουν σε μια ανθολογία του άκρως ιδιαίτερου.

Μια πινακοθήκη προσώπων που ξαφνιάζει, μια προσωπική μυθολογία και μια σειρά από συναντήσεις, που ο συγγραφέας συνθέτει σε μια ενιαία ιστορία με τη δύναμη της μαρτυρίας αλλά και τη γοητεία του απροσδόκητου.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Αθανίτη

Ο Δημήτρης Αθανίτης είναι σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σινεμά και αρχιτεκτονική. Μέλος της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η τελευταία ταινία του Invisible (2016) κέρδισε 14 διεθνή Βραβεία κι έχει παρουσιαστεί σε πάνω απο 30 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Η ταινία του 2000+1 Στιγμές (2001) επιλέχτηκεαπό τον αυστραλό κριτικό Bill Mousoulis ανάμεσα στις 10 καλύτερες στον κόσμο για το 2001 στο Senses of Cinema.

Η πρώτη ταινία του Αντίο Βερολίνο (1994) κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ η δεύτερη Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο (1997)ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο και κέρδισε το Βραβείο Ερμηνείας με τη Λένα Κιτσοπούλου.

Άλλες ταινίες του: Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας (1999), Η Πόλη των Θαυμάτων (2005), Τρεις Μέρες Ευτυχίας (2012).

Οι Μυστικές Συναντήσεις είναι το πρώτο του βιβλίο.


Διαβάστε επίσης:

Το πρόγραμμα του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης