Με αφορμή την παράσταση σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζόπουλου στο Θέατρο Άττις του μονολόγου «Ιώ» της Ετέλ Αντνάν, και την κυκλοφορία στα ελληνικά του βιβλίου της Αντνάν Ο «ελληνικός» κόσμος του Θεόδωρου Τερζόπουλου μαζί με το Δελφοί και Κιάτο, οι Εκδόσεις Άγρα, σε συνεργασία με το Θέατρο Άττις, παρουσιάζουν 4 βιβλία της συγγραφέως και ζωγράφου τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019.

Ομιλητές:

Θεόδωρος Τερζόπουλος, σκηνοθέτης

Σπύρος Γιανναράς, συγγραφέας και μεταφραστής

Σταύρος Πετσόπουλος, εκδότης

Θα διαβάσουν αποσπάσματα οι ηθοποιοί Αγλαΐα Παππά και Σοφία Χιλλ

Οι Εκδόσεις Άγρα έχουν επιλέξει έναν ιδιόμορφο τρόπο παρουσίασης των έργων της Ετέλ Αντνάν στην Ελλάδα. Μικρά τομίδια με ένα ή δύο αυτοτελή κείμενα, που το καθένα τους αποτελεί έναν κόσμο ολόκληρο. Δεν ήθελαν έναν συγκεντρωτικό τόμο κειμένων, γιατί προτιμούσαν να φανεί η αυτοτέλεια και η ιδιόμορφη δυναμική του κάθε κειμένου, με τον απόλυτα προσωπικό τρόπο της Ετέλ Αντνάν γύρω από τα θέματα του έρωτα, της ιστορίας και της πολιτικής, της τέχνης, της γλώσσας, του θεάτρου και της τραγωδίας.

Ενδεικτικοί είναι οι τίτλοι των βιβλίων της Το τίμημα που δεν είμαστε διατεθειμένοι να καταβάλουμε για τον έρωτα, Σχετικά με το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Γράφοντας σε μια ξένη γλώσσα, τα κείμενα για τον Θ. Τερζόπουλο καθώς και τα κείμενα που ετοιμάζονται : Τιντορέττο και Χάινερ Μύλλερ: Το πιθανό τέλος του τρόμου μαζί με το Ο Ορφέας απέναντι στο κενό καθώς και το σύντομο μυθιστόρημα Sitt Marie Rose, που αναφέρεται στα χρόνια των βομβαρδισμών της Βηρυτού τη δεκαετία του ’70.


Διαβάστε επίσης:

Ο «Ελληνικός» Κόσμος του Θεόδωρου Τερζόπουλου | Δελφοί και Κιάτο – Ετέλ Αντνάν

Ιώ, της Ετέλ Αντνάν από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο στο Θέατρο Άττις

Το τίμημα που δεν είμαστε διατεθειμένοι να καταβάλουμε για τον έρωτα – Ετέλ Αντνάν

Σχετικά με το τέλος της οθωμανικής αυτοκρατορίας – Etel Adnan

Γράφοντας σε μια ξένη γλώσσα – Etel Adnan