Τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014, το βιβλιοπωλείο Βιβλιοστάτης και οι εκδόσεις Μέλινο παρουσιάζουν το βιβλίο του Μένιου Καραγιάννη, Σημεία Eισόδου στο Ρομάντσο. Θα μιλήσουν οι Βάλια Καϊμάκη (δημοσιογράφος), Αλέκος Παπαδάτος (δημιουργός κόμικς), Σοφία Παπαχρήστου (σκηνοθέτις), ενώ θα διαβάσει η Ηλιάνα Μαυρομάτη (ηθοποιός).

Το νέο μυθιστόρημα του Μένιου Καραγιάννη Σημεία Εισόδου είναι μια διεισδυτική ματιά στην κοινωνία του σήμερα.  Το στακάτο ύφος, η ακρίβεια σε λέξεις, νοήματα και εικόνες, η δομή και η ιδιαίτερη θερμοκρασία της φωνής του αφηγητή, είναι μερικά από τα στοιχεία που καθηλώνουν τον αναγνώστη.

Διασχίζοντας το λαβύρινθο της εξουσίας και της διαπλοκής, το βιβλίο εισχωρεί στις σκοτεινές κάμαρες του ανθρώπινου ψυχισμού και τολμά να συγκρουστεί με όσα θεωρούνται δεδομένα και ιερά. Πρόκειται για ένα ταξίδι αποκαλυπτικό, ενίοτε προκλητικό, αλλά συνάμα λυτρωτικό. Σε μια περίοδο που όλοι αναζητούμε διαφυγή από την δύσκολη καθημερινότητα, ένα σημείο εξόδου από τη ζοφερή πραγματικότητα, το βιβλίο επιδιώκει την αναζήτηση του σημείου εισόδου προς τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ο Μένιος Καραγιάννης γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Στα δεκαεφτά του έφυγε από την Ελλάδα και έζησε στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και στη Σουηδία. Σπούδασε κινηματογράφο στη Στοκχόλμη, όπου και εργάστηκε ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας. Ύστερα από είκοσι χρόνια περιπλανήσεων επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεχίζει να γράφει, να πλάθει ιστορίες να συνθέτει εικόνες, άλλοτε ως σκηνοθέτης άλλοτε ως συγγραφέας.

Η Βάλια Καϊμάκη είναι δρ. Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1995. Ξεκίνησε την καριέρα της στη Γαλλία, στην εφημερίδα «La Croix». Στην Ελλάδα, δούλεψε στην ΕΡΤ, στο PC Magazine και τελευταία στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Δημιούργησε την ελληνική έκδοση της «Le Monde Diplomatique», της οποίας είναι διευθύντρια μέχρι σήμερα. Το βιβλίο της «Αμφίδρομη επικοινωνία έντυπων ΜΜΕ και Internet» μεταφράστηκε από τα γαλλικά στα ελληνικά και έχει χρησιμοποιήθηκε ως «οδηγός νέων μέσων» σε πανεπιστημιακές σχολές δημοσιογραφίας.

Ο Αλέκος Παπαδάτος εργάζεται με το animation, τη δημιουργία κόμικς και την εικονογράφηση. Το τελευταίο έργο του είναι το graphic novel με τίτλο Logicomix, σε σενάριο Απ. Δοξιάδη, που έγινε No1 Best Seller στους New York Times το 2009 και μεταφράστηκε σε τουλάχιστον 23 γλώσσες. Σε συνεργασία με τον συγγραφέα Αβραάμ Κάουα και την εικονογράφο Annie Di Donna ολοκληρώνει εντός του 2014 το νέο του graphic novel με τίτλο «Δημοκρατία» για τις εκδόσεις Ίκαρος.

Η Σοφία Παπαχρήστου αποφοίτησε το 1980 από τη Νομική Σχολή Αθήνας και το 1990 αποφοίτησε από τη Σχολή Σταυράκου ως σκηνογράφος. Το 1993-94 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη σκηνοθεσία και το σενάριο στο πανεπιστήμιο Columbia (Νέα Υόρκη). Το 1999-2004 δίδαξε σενάριο στο «Θέατρο των Αλλαγών». Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών από το 1991 και εταιρικό μέλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών από το 1985. Έχει γυρίσει τρεις ταινίες μικρού μήκους, ταινίες animation και τις μεγάλου μήκους μυθοπλασίας «Τα χρυσά μήλα των εσπερίδων» (1997) και «Μπιλόμπα» (2009).