Θα παρουσιαστεί στο Σπίτι της Κύπρου, το έργο του αείμνηστου Κώστα Χατζηστεφάνου Από τον Σολωμό στον Σεφέρη, Μελέτες για τη Νεοελληνική Λογοτεχνία, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πάργα, την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014. Το βιβλίο περιλαμβάνει 24 μελέτες που αναφέρονται σε σημαντικές μορφές της λογοτεχνίας, της Ελλάδας και της Κύπρου. Οι μελέτες είναι ομιλίες, διαλέξεις, χαιρετισμοί, εισηγήσεις ή ανακοινώσεις σε εκδηλώσεις, σεμινάρια ή συνέδρια.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Ανώτερος Λέκτωρ στο Πανεπιστήμιο Φρέντερικ, Φιλόλογος και επιμελητής της έκδοσης κ. Γιώργος Κιτρομηλίδης και ο εκδότης κ. Δημήτρης Μπαλαούρας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανδρέας Βοσκός και ο Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Φώτη Δημητρακόπουλο.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι εκπαιδευτικοί Πόλα Κιτρομηλίδου και Ελένη Χατζησωτηρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Ο Κώστας Χατζηστεφάνου γεννήθηκε το 1926 στον κατεχόμενο σήμερα Καραβά. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία και στις ΗΠΑ. Διδάκτωρ Φιλολογίας, δίδαξε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κύπρου. Πέθανε στη Λευκωσία τον Μάρτιο του 2012. Υπηρέτησε την εκπαίδευση της Κύπρου από όλες τις βαθμίδες. Καθηγητής στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, Λέκτορας και Καθηγητής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου, Βοηθός Διευθυντής στο Γυμνάσιο Αρρένων Κύκκου, Επιθεωρητής Φιλολογικών Μαθημάτων, Τμηματάρχης Μέσης Εκπαίδευσης, Υφυπουργός Παιδείας. Εξέδωσε μελέτες, δοκίμια, άρθρα, ιστορικά σημειώματα.