Η ομάδα ψυχοθεραπευτών του «THERATREE» (therapy+ tree) μας προσκαλεί στον Ιανό, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 20:30, για να γνωρίσουμε το δένδρο που αφυπνίζει τις αισθήσεις της Ψυχής μέσα από την επικούρεια προτροπή: «Μην αναβάλλεις τη χαρά».

Μετά την πρώτη επιτυχία που είχε η παρουσίαση του «THERATREE» πέρυσι στον Ιανό αποφασίσαμε να επαναλάβουμε φέτος μία νέα παρουσίαση με ανανεωμένο υλικό.

Στόχος; Πως αφυπνίζοντας τις αισθήσεις της Ψυχής μας, μπορούμε να φέρουμε την ευτυχία στην καθημερινή μας ζωή.

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τα βιωματικά σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο χώρο μας, μέσα από 15΄ παρουσιάσεις διαδραστικού χαρακτήρα, που στοχεύουν στην άμεση συμμετοχή του κοινού.

Πώς τα ψυχικά τραύματα, σαμποτάρουν την καθημερινότητα και μας οδηγούν στην αναβολή της χαράς; Θα επιτρέπαμε ποτέ στο Σωκράτη ή τον Επίκουρο, να μας θεραπεύσει στρέφοντας τα μάτια της ψυχής μας από τον Αντέρωτα στον  Έρωτα; Μπορεί η επιλογή συντρόφου να είναι μια συνειδητή επιλογή;

To «THERATREE» φιλοδοξεί να καρποφορήσει στον κήπο του Επίκουρου υπενθυμίζοντας:

«Μια φορά υπάρχουμε, δεν υπάρχει τρόπος να υπάρξουμε δυο φορές…Κι εσύ που δεν εξουσιάζεις το αύριο, αναβάλλεις τη χαρά”. Επίκουρος ( 341-270 π.Χ.)

Παρουσιάσεις Σεμιναρίων:

Έρως – Αντέρως – Φάνης. Τα τρία πρόσωπα του έρωτα και πως μας βοηθούν να εκπληρώσουμε το δυναμικό μας / Ψυχικό τραύμα. Θεραπεία και επανασύνδεση με τη Ζωή / Μην αναβάλλεις την χαρά. Πως να φέρουμε την ευτυχία στην καθημερινή μας ζωή / Επιτρέποντας στο Σωκράτη να μας θεραπεύσει. Μια συνάντηση με τον Αληθινό μας Εαυτό / Γιατί επιλέγουμε το σύντροφο που επιλέγουμε

Εισηγητές:
Ι. Μακρίδου (Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, MA.), Ηλ. Σταμογιάννου (Ψυχολόγος, Bsc, Msc, PsychD), Κ. Μισθού (Ψυχολόγος, BSc, MSc, P.G. Dip), Α. Κομποχόλη (Φιλόλογος – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών), Γ.  Χαραλαμπίδης (Συγγραφέας & Ερευνητής Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας)

Ομιλητές:
Γ. Μαστοράκος (Αναπληρωτής Καθηγητής Ενδοκρινολογίας), Α. Τηλικίδης (Ιατρός, Φυσίατρος, Βελονιστής)
Δρώμενα:
Χορευτικό δρώμενο από την dance performer Toulin Millet / Τραγουδούν: Ειρήνη Δούκα+Greggy K.  Ρένα Ρασούλη+The big Brother (Guest: Λύρα,  Γιάννης Καπετανάκης).

Μια βραδιά στην αγκαλιά του Theratree:

Η βραδιά θα ξεκινήσει με ένα χορευτικό δρώμενο από την dance performer Toulin Millet. Ο χορός είναι η έκφραση της ψυχής και μέσα από αυτόν η Τουλίν θα ξεδιπλώσει τις πτυχές της ψυχής μας με έναν μοναδικά όμορφο τρόπο. Το δρώμενο αυτό με τίτλο «Ψυχή» θα έχει αρχή, μέση και τέλος. Σκοπός του είναι να «ανοίξει» τη βραδιά και τις ψυχές μας ενώ διακεκομένα θα συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ενδιάμεσα, θα παρεμβάλλονται 15λεπτες διαδραστικές παρουσιάσεις των σεμιναρίων μας. Πάρτε μέρος και αφήστε τον εσωτερικό σας κόσμο να αποφασίσει ποια θεραπευτική μέθοδος σας άγγιξε. Στα διαλείμματα οι συνεργάτες μας θα βρίσκονται εκεί για να σας λύσουν οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε για την κάθε θεραπευτική προσέγγιση που παρουσίασαν, τα βιωματικά σεμινάρια, τις θεραπευτικές ομάδες καθώς και για τη δυνατότητα προσωπικών θεραπευτικών συνεδριών (on-line, τηλεφωνικών,κλπ) που παρέχει το «THERATREE» (Νεοφύτου Βάμβα 7, Κολωνάκι). (για περισσότερες πληροφορίες:  www.theratree.gr )

Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση και δηλώσουν συμμετοχή σε κάποιο από τα σεμινάριά μας θα έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν με έκπτωση 20%. Μαζί μας θα βρίσκεται και η Coco – Mat που θα χαρίσει στους καλεσμένους μας ευχάριστες εκπλήξεις.  

Το ενημερωτικό κομμάτι της βραδιάς θα πλαισιωθεί με τις ομιλίες των δύο διακεκριμένων καλεσμένων μας, τον αναπληρωτή καθηγητή ενδοκρινολογίας κο Γ. Μαστοράκο με θέμα:

«O ρόλος του στρες στη ζωή μας», και τον ιατρό, φυσίατρο, βελονιστή, βοτανοθεραπευτή κο Α. Τηλικίδη με θέμα: «Η ψυχή με βάση το Σωκράτη και τον Πλάτωνα».

Βέβαια μία εκδήλωση που υπογράφει “Αwakening the Senses of the Soul” δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη χωρίς το ελιξίριο των αισθήσεων, τη μουσική. Για αυτό κοντά μας θα είναι η  δική μας αγαπημένη Ειρήνη Δούκα ( πρώην τραγουδίστρια των C- real)  με το μουσικό της δίδυμο, Greggy K. (Matisse) και το ανερχόμενο αστέρι Ρένα Ρασούλη and the Big Brother   με τη βαθιά μαύρη soul φωνή της, σε ένα μπλέξιμο μουσικών αναδρομών αλλά και φωνών,  για να μας χαρίσουν την πιο δυνατή αφύπνιση των αισθήσεων της ψυχής μέσα από τη μαγεία της μουσικής.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης Theratree

Εισαγωγή: Dance Performance: «Ψυχή»
Με την Toulin Millet. Διακεκομένο Χορευτικό Δρώμενο (μεταξύ των παρουσιάσεων)

5’ Παρουσίαση του «THERATREE»
από την Ιωάννα Μακρίδου.

15΄ Ομιλία: «Η ψυχή με βάση τον Ιπποκράτη και τον Πλάτωνα»
από τον Ιατρό – Φυσίατρο – Βελονιστή – Βοτανοθεραπευτή, Αλέξανδρο Τηλικίδη.
15’ Διαδραστικές παρουσιάσεις των  βιωματικών σεμιναρίων:

«Γιατί επιλέγουμε το σύντροφο που επιλέγουμε;»

Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο. Με την Ιωάννα Μακρίδου, (Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, MA.)

«Μην αναβάλλεις την χαρά»
Ηράκλειτος – Διογένης, ο Κυνικός –  Επίκουρος. Τρεις φιλόσοφοι μας διδάσκουν πως να φέρουμε την ευτυχία στην καθημερινή μας ζωή

Mε τους: Ιωάννα Μακρίδου, (Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, MA.), Κατερίνα Μισθού, (Ψυχολόγος, BSc, MSc, P.G. Dip), Αγγελική Κομποχόλη, (Φιλόλογος – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών)

                                 
«Επιτρέποντας στο Σωκράτη να μας θεραπεύσει»

Μια συνάντηση με τον Αληθινό μας Εαυτό μέσα από τη μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη

Με τους: Ιωάννα Μακρίδου, (Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, MA.), Κατερίνα Μισθού, (Ψυχολόγος, BSc, MSc, P.G. Dip), Γιώργος Χαραλαμπίδης, (Συγγραφέας & Ερευνητής Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας)

«Ψυχικό Τραύμα, Θεραπεία και Επανασύνδεση με τη Ζωή»  
                                                            
Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο

Με τους: Ιωάννα Μακρίδου, (Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, MA.) και Ηλιάνα Σταμογιάννου, (Ψυχολόγος, Bsc, Msc, PsychD)

«Έρως – Αντέρως – Φάνης»

Τα τρία πρόσωπα του έρωτα και πώς μας βοηθούν να εκπληρώσουμε το δυναμικό μας.

Με τους: Ιωάννα Μακρίδου, (Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, MA.), Ηλιάνα Σταμογιάννου, (Ψυχολόγος, Bsc, Msc, PsychD) και Γιώργο Χαραλαμπίδη, (Συγγραφέας & Ερευνητής Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας)

15΄ Ομιλία: «Ο ρόλος του στρες στη ζωή μας» από τον αναπληρωτή καθηγητή ενδοκρινολογίας, Γιώργο Μαστοράκο.

Μουσική Σκηνή:
Μουσική παρουσίαση 3 πρωτοεμφανιζόμενων κομματιών με λίρα:
Από τον Γιάννη Καπετανάκη

Ειρήνη Δούκα + Greggy K. + Ρένα Ρασούλη + The big Brother

Μην αναβάλλεις την χαρά! Έλα να γνωρίσεις μαζί μας, το δένδρο που αφυπνίζει τις αισθήσεις της Ψυχής μας (Awakening the Senses of the Soul).