Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις Ερατώ θα παρουσιάσουν τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, στο Σπίτι της Κύπρου το νέο  ποιητικό  βιβλίο του Δημήτρη Κοσμόπουλου, Κατόπιν Εορτής.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο κ. Μανώλης Μανουσάκης, Διευθυντής των εκδόσεων Ερατώ.  

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Γιώργος Κεντρωτής, ποιητής, Καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης, ποιητής, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο κ. Θεοδόσης Πυλαρινός, Καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, συγγραφέας. 

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν ο ποιητής και οι ομότεχνοί του.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τους μουσικούς: Στέλλα Βαλάση, σαντούρι, Κώστα Γεωργούλη, βιολί και Βασίλη Οικονόμου, κρουστά.

Ο Δημήτρης Κοσμόπουλος γεννήθηκε στο Κοντογόνι (Παπαφλέσσα) Πυλίας στη Μεσσηνία. Είναι ποιητής, δοκιμιογράφος και μεταφραστής. Zει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκδώσει επτά ποιητικά βιβλία και τρία βιβλία δοκιμίων για θέματα λογοτεχνίας και κριτικής. Το 2005 του απονεμήθηκε το βραβείο Έλληνα Λυρικού ποιητή «Λάμπρος Πορφύρας» της Ακαδημίας Αθηνών και το 2013 το Διεθνές Βραβείο Κ.Π. Καβάφη για το σύνολο του ποιητικού του έργου. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες και στα αραβικά, και έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες. To Κατόπιν Εορτής (Eκδ. Ερατώ 2014) είναι το όγδοο ποιητικό του βιβλίο.