Ο Ιανός φιλοξενεί την πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς της Φένιας Παπαδοδήμα, με τίτλο PhotinisDelos.


Ο κύκλος που ξεκίνησε η πολυτάλαντη Φένια Παπαδόδημα με το «Delos project» πριν κάποια χρόνια στο Παρίσι, όπου έγραψε τα περισσότερα τραγούδια, συνεχίστηκε στην Άνδρο, όπου έγινε η ηχογράφησή τους, πέρασε από διάφορες μουσικές σκηνές στην Αθήνα για ν’ ακουστούν και να «ζυμωθούν» μαζί με το κοινό, ολοκληρώνεται με την κυκλοφορία της δισκογραφικής της δουλειάς Photini’s Delos”.

 

Η Φένια Παπαδόδημα εμπνεύστηκε το «Photini’s Delos» από τα μουσικά τοπία της Ανατολής και της Δύσης. Τα έντονα αρώματα της Ανατολής αναδεικνύονται μέσα από την πρόσμειξή τους με το συναίσθημα των αφρικάνικων μπλουζ, του γκόσπελ και του afrobeat. Στοιχεία αφρικάνικης, ινδικής και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής συνοδεύουν αρμονικά αγγλικούς, γαλλικούς και ελληνικούς στίχους.

Στίχοι που μιλούν για τη δύναμη που έρχεται μερικές φορές και μας σπρώχνει ν’ αλλάξουμε, να ξαναγεννηθούμε, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται αυτό. Που μιλούν για συναντήσεις που συμβαίνουν σ’ ένα χρόνο διαφορετικό. Αυτόν τον χρόνο που βιώνουμε σε περιόδους επώδυνες, όπου στην κυριολεξία μεταμορφωνόμαστε, όπως η πεταλούδα που βγαίνει από το κουκούλι.

Όπως αναφέρει η δημιουργός,«…βρέχει για να γίνουν λέξεις, ποιήματα, τραγούδια, όλες οι συναντήσεις που άλλαξαν τη ζωή μας για πάντα. Για να φανερωθεί το φως που τόσα χρόνια δούλευε μέσα μας το σκοτάδι. Σαν τη Δήλο που αναδύθηκε σε μια νύχτα. Γι’ αυτό βρέχει μουσική. Ας βρέξει!»

 

Τη μουσική σκηνοθεσία – ενορχήστρωση των τραγουδιών υπογράφει ο Γιώργος Παλαμιώτης.

Οι έξι μουσικοί που συναντά η Φένια στη σκηνή του Ιανού και ταξιδεύει μαζί τους σε ολόκληρο τον κόσμο είναι οι :

 

Γιώργος Παλαμιώτης – ηλεκτρική κιθάρα

Yoel Sotto – ηλεκτρικό μπάσο

Demian Gomez – τύμπανα

Σέργιος Χρυσοβιτσάνος – βιολί

Γιώργος Παππάς – ούτι

Carlos Μenedez– κρουστά

Ειρήνη Τριανταφυλλίδη – λαούτο, φωνητικά.

 

Special Guests

Ντάνα Παπαχρήστου – πλήκτρα, φωνητικά

Λάμπρος Φιλίππου – φωνητικά

 

Κατά τη διάρκεια της παράστασης θ’ ακουστούν και ποιήματα αγαπημένων «συνοδοιπόρων», σταθερών «συμμάχων» μέσα στα χρόνια, όπως ο E.Ε. Cummings, και ο Δ. Παπαδίτσας. Αλλά και σύγχρονοι ποιητές, ο Πάνος Κυπαρίσσης και ο Παναγιώτης Καλαμαράς θα μας δώσουν τη χαρά να παραβρεθούν και να προσφέρουν … με τις “λέξεις” τους…!

 

Η βραδιά θα μεταδοθεί ζωντανά από το ianos.gr/radio