Το Butoh αποκαλείται ο “Σουρρεαλισμός της Σάρκας”. Παρόλο που ξεκίνησε ως Πειραματική Performance τις δεκαετίες 1950-1960, σήμερα θεωρείται ένα είδος σύγχρονου χορού κι ένα από τα Ιαπωνικά avant-garde κινήματα τέχνης.

Από τις 15 έως τις 19 Ιουλίου (σύνολο 20 ώρες) ο KATSURA Kan καθοδήγησε τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου στη βασική εκπαίδευση του χορού Butoh, διερευνώντας αυτό που ονομάζει “περίεργο σώμα”, μέσω της ομαδικής παρατήρησης της καθημερινής ζωής στην οποία στηρίζει την τοποθέτηση του όσον αφορά στο Butoh ως φιλοσοφία κίνησης.

Το σεμινάριο ολοκληρώνεται στις 20 Ιουλίου με παρουσίαση από τους συμμετέχοντες υλικού που θα έχει δουλευτεί κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και με μια παρουσίαση/ διάλεξη με χρήση video από τον Kan.

Ο KATSURA Kan κατάγεται από το Κιότο και είναι ένας Master Butoh καλλιτέχνης ο οποίος συγκαταλέγεται στην πρεσβύτερη γενιά καλλιτεχνών Butoh στην Ιαπωνία. Μεταξύ 1979-1981 δούλεψε ως performer στη σημαντική ομάδα Βutoh “Byakkosha” και μετά για 20 χρόνια ταξίδεψε και διεξήγαγε έρευνα στην Ινδονησία και την Ταϋλάνδη. Το 2001, ο Kan ξεκίνησε να δουλεύει και να δημιουργεί συνεργασίες στην περιοχή των Βαλκανίων. Είναι ένας αναγνωρισμένος solo και collaborative performer (συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες και ομάδες) καθώς και χορογράφος. O Kan, παραλλήλα με τις δημιουργικές του εργασίες με “κοσμοπολίτικες κουλτούρες”, έχει δουλέψει επίσης τα τελευταία 30 χρόνια με ομάδες που αποκαλεί “μειoνότητες χορευτών” σε όλο τον κόσμο, κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές στην Αφρική, την Ευρώπη και τη Νοτιο-Ανατολική Ασία. Αυτή τη στιγμή, ερευνά και δουλεύει το project “Beckett BUTOH Notation” στη Γαλλία και το “Oracle & Enigma”, ένα project χορού-ορατόριο στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Kan επιμελήθηκε το Συνέδριο Σύγχρονου Χορού στο Πεκίνο το Σεπτέμβριο του 2012.