Την Τρίτη 27 Απριλίου στις 19.30 εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αργώ η ατομική έκθεση ζωγραφικής και μικτών υλικών της Φωτεινής Οθωναίου με τίτλο Παρουσίες. Η ζωγράφος, στην παρούσα εκθεσιακή της ενότητα, επικεντρώνεται στο ρόλο τής γυναικείας φιγούρας, συναρτώμενης με το χώρο.

Οι διαμορφωμένες στάσεις και η κινησιολογία της μορφής, σωματοποιούν τις ιδιότητες του χώρου, ο οποίος εμφανίζεται πολυδύναμος και γενεσιουργικός, διαθέτοντας οργανικότητα  και ταυτοχρόνως αινιγματικότητα.

Οι μορφές ενσωματώνουν  χώρο και φως, λειτουργώντας ως ιδεογράμματα που στέκουν, ενώ παράλληλα μετεωρίζονται, υπονομεύοντας την κλασικότροπη προοπτική, αφ’ ής στιγμής διαπλέκουν τις δύο με τις τρεις διαστάσεις της παρουσίας τους.

Ισορροπούν ανάμεσα στην αλήθεια και την αυταπάτη, στο εφήμερο και στη διάρκεια, στην εναλλακτικότητα και στην σταθερότητα, στην ρευστότητα και στη μνημείωση της αποκαλυπτικής τους εμφάνισης, η οποία υπαγορεύει μια σειρά αλληγοριών και παραδοξοτήτων της ζωής.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί η ζωγράφος είναι σκόνες αγιογραφίες και ακρυλικά, ενώ σε ένα μικρότερο και εσωτερικά ενταγμένο σύνολο έργων, η Φωτεινή Οθωναίου χρησιμοποιεί χρωματιστά χαρτιά και μικτά υλικά προκειμένου σε κάθε περίπτωση, να αποδώσει τη διαφορετικότητα της χροιάς και της ατμόσφαιρας που υποβάλλουν αυτές της οι συνθέσεις.