Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βερέττα το νέο βιβλίο της Τερέζας Ρούβαλη με τίτλο Τα αμαρτήματα της φυλής, με ανέκδοτα ποιήματα της πρόωρα χαμένης Αναπλιώτισσας ποιήτριας, αρκετά πεζά, καθώς και κριτικές μελέτες για το έργο της. Η παρουσίαση θα γίνει τo Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στο Ναύπλιο.

Πρόκειται για μια φροντισμένη έκδοση καταλοίπων που επιμελήθηκαν τα παιδιά της Γιώργος και Αμαλία Ρούβαλη, 25 χρόνια σχεδόν μετά το θάνατό της.

Η Τερέζα Παπαδόγιαννη Ρούβαλη (1918-1985) ήταν οδοντίατρος και σύζυγος του Αναπλιώτη δικηγόρου και συμβολαιογράφου Τάκη Ρούβαλη. Παρόλο που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, έζησε κυρίως στην Αθήνα και το Ναύπλιο για το οποίο έγραψε πληθώρα ποιημάτων και το αγάπησε σαν πατρίδα της.

Στα Γράμματα εμφανίστηκε το 1949 με την ποιητική συλλογή Μυρτιές με ποιήματα από τον πόλεμο του 1940, όπου συμμετείχε ως αδελφή νοσοκόμος του Ερυθρού Σταυρού. Πήρε επίσης μέρος στην Εθνική Αντίσταση, την ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ. Ακολούθησε η συλλογή Κομπάρσοι, λυρική ποίηση το 1974 που βραβεύτηκε στο Κόμο της Ιταλίας, σε παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό ως η καλύτερη ποιητική συλλογή της χρονιάς. Κατόπιν, το 1976, σε ελεύθερο στίχο Το καμίνι της οργής, έκδοση που πολύ επαινέθηκε. Ακολούθησαν τα διηγήματα Εφοίτησεν εις αναμορφωτήριον το 1979 αφιερωμένα στο Έτος του Παιδιού, καθώς και η συλλογή Ανατολή και Δύση σε ελεύθερο στίχο το 1982.

Η ποίηση της Τερέζας Ρούβαλη έτυχε διεθνών αναγνωρίσεων, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, ανθολογήθηκε και μελοποιήθηκε.

Τα θέματά της είναι η αγάπη προς τον Ανθρωπο και την Ειρήνη, προς το παιδί,  καθώς και μια λυρική φιλοσοφημένη διάθεση.

Τα αμαρτήματα της φυλής,διατίθενται από το διεθνές ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο www.verettas.gr καθώς και από τα βιβλιοπωλεία Αθηνών, Ναυπλίου και Αργους.