Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» διοργανώνει την παρουσίαση της έκδοσης πρακτικών

του συνεδρίου με τίτλο Δημήτρης Μητρόπουλος (1896-1960): πενήντα χρόνια μετά. Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2010 στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από το θάνατο του Δημήτρη Μητρόπουλου, συνδιοργάνωσαν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και τα περιοδικά Μουσικολογία και Πολυφωνία.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν με ανακοινώσεις τους 25 μουσικολόγοι και μουσικοί, οι οποίοι επικεντρώθηκαν σε ζητήματα που αφορούν την τριπλή δραστηριότητα του Δημήτρη Μητρόπουλου ως αρχιμουσικού, συνθέτη και πιανίστα, την στάση της ελληνικής και διεθνούς κριτικής απέναντι στον Μητρόπουλο, αλλά και του Μητρόπουλου απέναντι στην κριτική.

Η επιμέλεια της έκδοσης των πρακτικών έγινε από τους Ι. Φούλια, Γ. Μπελώνη, Γ. Βλαστό και Τ. Κολυδά, χρηματοδοτήθηκε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Orpheus, Μάριος Νικολαΐδης και ΣΙΑ Ο.Ε.

Στην παρουσίαση του τόμου των πρακτικών θα λάβουν μέρος οι:
Ολυμπία Ψυχοπαίδη-Φράγκου (Μουσικολογία)
Ιωάννης Φούλιας (Μουσικολογία-Πολυφωνία)
Χάρης Ξανθουδάκης (Ιόνιο Πανεπιστήμιο)
Nίκος Τσούχλος (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)
Στεφανία Μεράκου (Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»)

Η εκδήλωση θα κλείσει με το έργο «Κρητική Γιορτή» (1919) του Δημήτρη Μητρόπουλου.
Στο πιάνο ο Γιώργος Κωνσταντίνου.