Την Τρίτη 8 Ιουνίου οι εκδόσεις Μεταίχμιο, το βιβλιοπωλείο IANOS και το ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό

diapolitismos.gr  παρουσιάζουν το βιβλίο σε επιμέλεια του Γιάννη Η. Παππά, με τίτλο: Αρχίζει το ματς: Το ποδόσφαιρο στη λογοτεχνία. Θα μιλήσουν: ο Λάμπης Ταγματάρχης, δημοσιογράφος, ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος, αθλητικός συντάκτης, ο Θανάσης Χειμωνάς, συγγραφέας και ο επιμελητής του βιβλίου.

Συντονίζει ο Βασίλης Χατζηιακώβου, εκδότης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια πλούσια ανθολογία στην οποία βρίσκονται συγκεντρωμένα ποιήματα, διηγήματα, αποσπάσματα από μυθιστορήματα ελλήνων και ξένων δημιουργών που έχουν ως θέμα τους το ποδόσφαιρο. Μια απόδειξη πως η μπάλα μπορεί να συναντήσει τον λόγο και πως η λογοτεχνία συμβαδίζει με το ποδόσφαιρο.

Λίγα λόγια για τον επιμελητή

Ο Γιάννης Η. Παππάς γεννήθηκε το 1962 στην Άρτα (Χαλκιάδες). Τελείωσε το Λύκειο στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε συνδιευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού Ελίτροχος της Πάτρας (1993-1999). Από το 2002 είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας και από το 2003 είναι εκδότης-διευθυντής του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού: http://www.diapolitismos.gr/. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί η ποιητική του συλλογή Στην άκρη του ονείρου, ενώ έχει επιμεληθεί την έκδοση Κώστας Καρυωτάκης, Μαρία Πολυδούρη: Έρωτας και θάνατος στη σκιά της ποίησης. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.