Τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και οι εκδόσεις ΑΛΔΕ σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων των  Αντώνη Κρύσιλα  «Μικρές Αγγελίες»

και Γεωργίας Χιόνη «Τα Δάκρυα της Πριγκιπέσσας» την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 στις 19:00 στο χώρο του βιβλιοπωλείου. (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

ο δικαστής, ιστορικός Δικαίου και κοινωνιολόγος, κύριος Κωνσταντίνος Τσεκούρας και
ο δρ. Φιλοσοφίας, κύριος Αντώνης Βασιλάκης

Τα βιβλία:

«Μικρές Αγγελίες«

«Ζητείται νεαρός…», μια αγγελία με πολλαπλούς αποδέκτες: έφηβους, νέους, ακόμη και μεγαλύτερους σε ηλικία, που ωστόσο έχουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν, να εργαστούν, να ερωτευτούν, να ζήσουν. Η αγωνία των νέων γύρω στα τριάντα, για επαγγελματική και κοινωνική αποκατάσταση, μιας κοινωνίας σε παρακμή.

Σπονδυλωτό μυθιστόρημα μέσα από τα κεφάλαια του οποίου ξεδιπλώνεται σε όλο το εύρος και το βάθος η ματιά του Αντώνη Κρύσιλα πάνω στα κοινωνικά προβλήματα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τη νεοελληνική πραγματικότητα, έτσι όπως διαμορφώθηκε κλιμακωτά τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια διεισδυτική ματιά πάνω στα καθημερινά συμβάντα, όπου το αυθόρμητο χιούμορ συρράπτεται αριστοτεχνικά με καίρια κριτική.
Ένα διαρκές κρεσέντο απλών καθημερινών στιγμών που καθηλώνουν τον καθένα μας στην κοινωνική του υπόσταση για το βιοπορισμό, τον έρωτα τις σχέσεις.

«Τα Δάκρυα της Πριγκιπέσσας«

Στα χρόνια μετά την Άλωση, η δύναμη της αγάπης, οδηγεί την Πριγκιπέσα της Θάσου Ισαβέλλα -που έχει χάσει πια την ηγεμονία και τους δικούς της- στην αναζήτηση του πειρατή του Αιγαίου Αγγελή για να ξαναζήσουν τις μοναδικές στιγμές του έρωτά τους.

«Είχε περάσει ένας χρόνος σχεδόν από τότε που οι Τούρκοι τους είχαν διώξει από τη Θάσο και είχε χάσει τους αγαπημένους της γονείς. Ένας χρόνος από την πρώτη οδυνηρή απώλεια. Η δεύτερη απώλεια εκείνο το βράδυ, μερικές ώρες πριν, αμέσως μετά το γάμο της στο Κάστρο του Φονιά. Ακούμπησε το λαιμό της και ψηλάφισε το γιακά από το φόρεμά της. Για μια στιγμή ένιωσε οργή, κατέβασε το χέρι της μπροστά στο στήθος της, άρπαξε την πουκαμίσα της και άρχισε με λύσσα να την τραβάει για να τη βγάλει.

Την έσφιγγε, είχε κολλήσει επάνω της και της έκαιγε τη σάρκα. Με το ίδιο φόρεμα που είχε παντρευτεί, με το ίδιο είχε χωρίσει».

Στη «βασιλεύουσα» η Ισαβέλλα ξαναβρίσκει την αδελφή της, αποκαταστημένη, εύπορη. Όμως η ζωή αυτή δεν της ανήκει. Οι γαλέρες και τα άλλα μεσαιωνικά καράβια καθώς και τα μοναστήρια της εποχής τη φιλοξενούν στο δρόμο της μεγάλης αναζήτησής της, που είναι στρωμένος με βάσανα, λύπες και εφιάλτες.
Το σενάριο της ζωής της διαδραματίζεται ολοένα και πιο πολύπλοκο… ολοένα και πιο συναρπαστικό.

 

Οι συγγραφείς:

Ο Αντώνης Κρύσιλας γεννήθηκε το 1970 στο Βόλο. Από το 1981 μέχρι τις αρχές του 2005 έζησε στην Αθήνα. Οι πρώτες του συγγραφικές απόπειρες υπό μορφή διηγημάτων έχουν δημοσιευτεί από τις εκδόσεις Ωρόρα. Το 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Το μικρό μεγάλο ταξίδι». Το 2005 συμμετείχε στη συλλογή διηγημάτων με γενικό τίτλο «Το Χαλάνδρι που γνώρισα» (Ευριπίδης). Τα τελευταία τρία χρόνια κατοικεί στη Σύρο με τη γυναίκα και την κόρη του.

Η Γεωργία Χιόνη γεννήθηκε το 1972 στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στην Καβάλα και ζει στην Αθήνα.
Τελείωσε Νομική Σχολή. Έκανε δύο μεταπτυχιακά στη Γερμανία και διδακτορικό (PhD) στην Ιταλία. Έχουν δημοσιευτεί επιστημονικές μελέτες της. Έχει δημοσιευτεί ένα διήγημά της σε συλλογικό έργο. Έχει γράψει σενάρια για κόμικς και ένα θεατρικό έργο. Επίσης σκιτσογράφει. Έχει γράψει «Το Τηλεσκόπιο του Χρόνου» (μυθιστόρημα, 2008, εκδ. ΑΛΔΕ), και «Η Πριγκιπέσα της Θάσου (ιστορικό μυθιστόρημα, 2009, εκδ. ΑΛΔΕ).

«Τα Δάκρυα της Πριγκιπέσας» (εκδ. ΑΛΔΕ) είναι το τρίτο της μυθιστόρημα (και το δεύτερο αυτοτελές μέρος της διλογίας της, με ηρωίδα την Πριγκιπέσα της Θάσου).