Μία σειρά από βραβευμένες οικολογικές ταινίες μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε ως παρατηρητές όσα συμβαίνουν στον πλανήτη. Το 5ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών μας ανοίγει τα «παράθυρα στον πλανήτη», αλλά και τα μάτια.

Μία σειρά από βραβευμένες οικολογικές ταινίες μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε ως παρατηρητές όσα συμβαίνουν στον πλανήτη. Το 5ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών μας ανοίγει τα «παράθυρα στον πλανήτη», αλλά και τα μάτια.

Το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών κλείνει φέτος πέντε χρόνια παρουσίας στα αποτελεί μία από τις πλέον αναμενόμενες εκδηλώσεις της Ελληνική Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Αποτελεί το μοναδικό φεστιβάλ ταινιών, που διοργανώνεται εξ ολοκλήρου από μια ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία αγωνίζεται εδώ και 35 χρόνια για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Φέτος, στην πέμπτη του διοργάνωση, το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών, ανοίγει με τίτλο «Παράθυρα στον Πλανήτη» και έχοντας εξασφαλίσει για φέτος τη συμμετοχή βραβευμένων ταινιών από την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία, τη Δανία, την Αυστραλία, τη Βρετανία, την Ταϊλάνδη, τον Καναδά, την Ολλανδία και τη Γαλλία.

Τα αφιερώματα στην κλιματική αλλαγή, στο νερό, στην άναρχη δόμηση, θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού, και παράλληλα θα προκαλέσουν, θα προβληματίσουν και θα διασκεδάσουν τους θεατές.

Μέσα από τις προβολές των 21 διακεκριμένων ταινιών, θα αποκαλυφθούν οι απλές και πρακτικές λύσεις για τον κάθε ένα μας στα περιβαλλοντικά προβλήματα και διλήμματα με τα οποία ερχόμαστε όλοι αντιμέτωποι στην καθημερινότητά μας.

Το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών αποτελεί μια διαφορετική κινηματογραφική εμπειρία, με στόχο μέσα από την παρουσία του και μέσα από τη συνεργασία του με ανάλογα φεστιβάλ του εξωτερικού, την περαιτέρω ευαισθητοποίηση και κυρίως τη δράση των ίδιων των διοργανωτών και των απλών πολιτών.

Το φετινό Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών, θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις Τετάρτες του Φεβρουαρίου (6, 13, 20 και 27 αντίστοιχα και ώρες από τις 18:00 έως τις 23:00).

Οι προβολές θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, με την ταινία «Φωνή Αιγαίου» που πραγματεύεται την άναρχη δόμηση στα νησιά, την οποία θα ακολουθήσει συζήτηση για το Χωροταξικό του Τουρισμού με τους Ράνια Κλουτσινιώτη, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμο, Εκπρόσωπο του Τ.Ε.Ε. στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας, Αγνή Χριστίδου, διευθύντρια Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και Κρίτωνα Αρσένη, υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Ελληνική Εταιρείας.

Ένα σημαντικό αφιέρωμα στους υγροτόπους θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου. Οι προβολές θα γίνουν σε συνεργασία με τη Μεσογειακή Πρωτοβουλία της Συνθήκης Ράμσαρ για τους υγροτόπους, το MEDWET και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Ανάμεσα στις ταινίες θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τη σημασία του νερού στην χώρα μας με τους καθηγητές Γιάννη Μυλόπουλο και Γεράσιμο Αράπη.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των ταινιών, τις ώρες προβολών και την πρόσβαση στο κτήριο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, www.ellinikietairia.gr, καθώς επίσης και στα τηλέφωνα 210 3225245, εσωτερικά 4 και 8.

Το 5ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του British Council και των Πρεσβειών της Σουηδίας, της Ολλανδίας και του Καναδά, καθώς και με τη συνεργασία του MEDWET.

Info
5ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών
Τετάρτη 6, 13, 20 και 27 Φεβρουαρίου
Από τις 18:00 έως τις 23:00
Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Τριπόδων 28, Πλάκα