Μετά από μια χρονιά γεμάτη θεατρικό παιχνίδι, τα αστεράκια των παιδικών εργαστηρίων του Θεάτρου Σοφούλη είναι έτοιμα να λάμψουν και στη σκηνή. Το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει με χαρά και υπερηφάνεια τις καθιερωμένες παραστάσεις μαθητών του για το τέλος της χρονιάς.

Ιστορίες με Ζώα
Κυριακή 5 Ιουνίου στις 11.30

Τα παιδιά του τμήματος junior του θεατρικού εργαστηρίου του Θεάτρου Σοφούλη… αφηγούνται Ιστορίες με Ζώα.  Οι μικροί μαθητές, ηλικίας από 4 έως 8 ετών, ανεβαίνουν στη σκηνή και παρουσιάζουν στο κοινό, με πολύ κέφι και αυθορμητισμό, τα όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Φανταστικές, γεμάτες δράση και χιούμορ Ιστορίες με Ζώα.

Σκηνοθεσία: Κώστας Μελίδης – Παυλίνα Χαρέλα
Χορογραφίες: Άννα Αϊδινίδου
Μουσική διδασκαλία: Ελευθερία Μυτιλιού

Παίζουν: Χριστίνα Αλβανού, Χριστίνα Αλμαλόγλου, Κωνσταντίνος Αντωνίου, Ντορίλια Αντωνίου, Ίνα Γεωγιάδη, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Στεφανία Μαστορούδη, Νικολέτα Ναρασιάνη, Μάχη Τριανταφυλλίδου, Ιννόη Χατζάτογλου, Νάντια Χιλιτίδη.

Ο Μάγος του ΟΖ
Κυριακή 12 Ιουνίου στις 11.30

Μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες των παιδιών, “Ο Μάγος του Οζ” ζωντανεύει επί σκηνής από τους μαθητές του παιδικού τμήματος του Θεάτρου Σοφούλη. Οι μαθητές του παιδικού τμήματος, ηλικίας από 8 έως 14 ετών έρχονται να αποδείξουν τις ικανότητές τους στο μιούζικαλ ενσαρκώνοντας τη Ντόροθι και τους φίλους της.

Σκηνοθεσία: Μαρία Κεχρή
Χορογραφίες: Άννα Αϊδινίδου
Μουσική διδασκαλία: Ελευθερία Μυτιλιού

Παίζουν: Μαριλίζα Αλεξανδρή, Ιωάννα Αρβανιτίδου, Άγγελος Τσούτσας, Αγλαΐα Λευκίδου,, Δήμητρα Ναρασιάνη, Ελένη Μαχαιρίδου, Κατερίνα Μαντούση,  Όλγα Σεβαστίδου, Θάλεια Ταπτοπούλου, Κατερίνα Χατζηπέτρου και ο Δημοσθένης Μιχαηλίδης (εφηβικό τμήμα).

Λίγα Λόγια για τα θεατρικά εργαστήρια του Θεάτρου Σοφούλη

Το εργαστήρι του Θεάτρου Σοφούλη λειτουργεί από το 2002 με τμήματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Χρησιμοποιώντας μεθόδους θεατρικής αγωγής με έμφαση στο παιχνίδι. το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό του Θεάτρου Σοφούλη προσφέρει στα μέλη του εργαστηρίου τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου, να οξύνουν τα αισθητικά τους κριτήρια, να ανακαλύψουν τις χαρές της ομαδικότητας και να προωθήσουν την κριτική τους σκέψη παράλληλα με τη δημιουργική τους φαντασία.

Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβρη στο χώρο του θεάτρου, ενώ στο τέλος της χρονιάς οι μαθητές παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των εργασιών τους σε παραστάσεις για το κοινό.

Στο εργαστήρι διδάσκονται: υποκριτική-αυτοσχεδιασμός, κινησιολογία, τραγούδι και θεατρική αγωγή.

Τμήματα που λειτουργούν:
Τμήμα Junior: (4-7 ετών)
Παιδικό Τμήμα : (7-13 ετών)
Εφηβικό τμήμα (14-18 ετών)
Τμήμα Ενηλίκων (18 και άνω)