Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη παρουσιάζει τη συναυλία τελειόφοιτων μαθητών του

Θουκυδίδειου Ωδείου την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 15:00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Fernando Sor: Παραλλαγές σε ένα θέμα του Mozart από το Μαγικό Αυλό, op. 9
κιθάρα: Γιώργος Βελισσαρίδης

Isaac Albeniz : Mallorca
κιθάρα: Δημήτρης Κωστόπουλος

Jorge Morel: Danza Brasilera
Marco Pereira: Bate-Coxa
παίζει το κιθαριστικό ντουέτο: Alimusico Guitar Duet

Maximo Diego Pujo: Fin De Siglo
Fritz Pilsl: Popular Andaluz
παίζει το κιθαριστικό τρίο: Cosa NosTres

Jo Portalier: Swinging in Hawaii
Andrew York: Quiccan
παίζει το κιθαριστικό κουαρτέτο: Guitar 4-Tune

Dieter Kreidler: Rumba
παίζει η Ορχήστρα Θουκυδίδειου Ωδείου

Βιογραφικά σημειώματα

Γιώργος Βελισσαρίδης Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998 και ξεκίνησε σπουδές στην κιθάρα σε ηλικία 4,5 χρονών με καθηγητή τον Στέλιο Μούστο στο Θουκυδίδειο Ωδείο όπου συνεχίζει μέχρι και σήμερα παρακολουθώντας ταυτόχρονα μαθήματα στο Ειδικό Τμήμα Αρμονίας με τον Αλέξανδρο Διονάτο.
Αριστούχος μαθητής του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με μουσικούς όπως ο Γιώργος Χατζηνίκος και ο Benjamin Verdery, και έχει λάβει μέρος σε πολλούς μουσικούς διαγωνισμούς αποσπώντας μέχρι τώρα δέκα βραβεία, με τελευταία (2012), το 2ο στο 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου και τα 1α στους διαγωνισμούς του Ωδείου Athenaeum και του Ωδείου Έντεχνον.

Δημήτρης Κωστόπουλος Γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Σε ηλικία 8 χρόνων ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας με τον καθηγητή Δημήτρη Ξενάκη στο Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης. Πήρε το πτυχίο του με άριστα παμψηφεί και διάκριση το 2008.Το 2009 πήρε το «diplome superieur» από την » Schola Cantorum» με καθηγητή τον Βαγγέλη Μπουντούνη και συνέχισε μαζί του μαθήματα κιθάρας. Πήρε το δίπλωμα τον Ιανουάριο του 2012 με άριστα παμψηφεί και διάκριση. Σήμερα είναι τεταρτοετής στο τμήμα μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολουθεί ανώτερα θεωρητικά (τάξη σύνθεσης) με καθηγητή τον Μιχάλη Τραυλό στο Ωδείο Σκαλκώτα ενώ παράλληλα παρακολουθεί masterclasses με τον Στέλιο Μούστο στο Θουκυδίδειο Ωδείο. Έχει επίσης παρακολουθήσει masterclass με την ΄Ελενα Παπανδρέου, τον Oscar Ghiglia και τον Harold Gretton.Το 2005 πήρε Α΄ έπαινο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Πνευματικού Κέντρου «ο φίλων», το 2006 πήρε το Α΄ βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για νέους κιθαριστές στο Ωδείο Ραζή και το ίδιο έτος πήρε το  Α’ βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας για νέους κιθαριστές του δημοτικού Ωδείου Πατρών.Toν Απρίλιο του 2012 απέσπασε το Γ΄ βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό του Φεστιβάλ Βέροιας( β΄ κατηγορία)και τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο κέρδισε δύο Α΄ βραβεία, στον διαγωνισμό του Ωδείου Αthenaeum και του Ωδείου ‘Εντεχνον αντίστοιχα στην μεγάλη κατηγορία. Τέλος, συμμετέχει στην ορχήστρα «οι κιθαριστές» με σημαντικές εμφανίσεις.

Alimusico Guitar Duo Το Alimusico Guitar Duo ιδρύθηκε το 2012. Ο Ανδρέας Μαδημένος και ο Γιάννης Σοφός, όντας παράλληλα μέλη του κιθαριστικού κουαρτέτου Guitar 4-tune, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και ως κιθαριστικό ντουέτο, με στόχο να ανακαλύψουν και να ερμηνεύσουν έργα από το ιδιαίτερα μεγάλο ρεπερτόριο για δύο κιθάρες.

Guitar 4-Tune Το κιθαριστικό κουαρτέτο «Guitar 4-Tune» ιδρύθηκε το 2011 από απόφοιτους της τάξης του Στέλιου Μούστου, με σκοπό να εξερευνήσει τις δυνατότητες του σχετικού ρεπερτορίου (έργα αυθεντικά για τέσσερις κιθάρες και μεταγραφές), και να το παρουσιάσει σε χώρους διαφορετικής αισθητικής αντίληψης αλλά πάντοτε προσβάσιμους στο ευρύ κοινό. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στο Μουσείο ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, στον Εθνικό Κήπο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων και σε διάφορα θέατρα. Επίσης έχει παίξει ζωντανά στο τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σε συναυλία με τίτλο «Η Γοητεία της Κιθάρας». Τέλος το 2013 βραβεύτηκε με «Πρώτο Βραβείο Παμψηφεί» για τη συμμετοχή του στον Πρώτο Πανελλήνιο Μουσικό διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Όμιλος για την Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων και το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84. Το Κουαρτέτο απαρτίζεται από τον Ανδρέα Μαδημένο, τον Δημήτρη Κλαυδιανό, τον Τάκη Πατέ και τον Γιάννη Σοφό. Ο Δημήτρης Κλαυδιανός αντικαθίσταται από τον Δημήτρη Κωστόπουλο λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων του πρώτου.

Cosa NosTres Το τρίο κλασικής κιθάρας «Cosa NosTres» δημιουργήθηκε το 2011 από τη Χριστίνα Βερονίκη, την Αθανασία Νικολακοπούλου και τη Δήμητρα Προβατά, σπουδάστριες στην τάξη του διπλώματος με καθηγητή το Στέλιο Μούστο.
Έχει συμμετάσχει στη Γιορτή της Μουσικής 2012 και στο πρόγραμμα «Κήποι της Αθήνας» του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου στο Πεδίον του Άρεως. Επίσης, έχει εμφανιστεί στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λουτρακίου και στο ξενοδοχείο St George Lycabettus.

Επόμενες Προγραμματισμένες Συναυλίες του Κύκλου
1.3   Εθνικό Ωδείο Κεντρικό
8.3  Δημοτικό Ωδείο Ελληνικού-Αργυρούπολης «Γιώργος Μιχαλακέας»
22.3  Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου
29.3  Εθνικό Ωδείο Πολυγώνου
5.4  Ωδείο Kodaly
12.4  Παναρμόνιο Ωδείο
19.4  Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου
17.5   Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων
24.5  Ωδείο Κέντρο Τεχνών Ακρόπολης
31.5  Εθνικό Ωδείο Κεντρικό
7.6 Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου