Η Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Παρασκευή στις 3» …

παρουσιάζει συναυλία μελοδραματικής των τελειόφοιτων μαθητών του Κλασικού Ωδείου: Αναστασία Τσούγκα, Παυλίνα Χαμάντνε και Γεωργία Θεοδωροπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες για το θεσμό «Παρασκευή στις 3»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης με τα Ωδεία, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί μικρές συναυλίες τελειόφοιτων Ωδείων στην Αίθουσα Διδασκαλίας με ελεύθερη είσοδο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. G. CACCINI (Vavilov), Ave Maria
Αναστασία Τσούγκα, Παυλίνα Χαμάντνε, Γεωργία Θεοδωροπούλου

2. G. PERGOLESI, Inflammatus et accensus from  “Stabat Mater”
Αναστασία Τσούγκα, Γεωργία Θεοδωροπούλου

3. G. PERGOLESΙ, Sancta mater istud agas from “Stabat Mater”
Παυλίνα Χαμάντνε, Γεωργία Θεοδωροπούλου

4. G. PERGOLESI, Stizzoso, mio stizzoso
Παυλίνα Χαμάντνε

5. W.A. MOZART, Deh vieni non tardar,  Susanna’s aria from “Le Nozze di Figaro”
Αναστασία Τσούγκα

6. W.A. MOZART, Prenderò quel brunettino, duetto Fiordiligi-Dorabella from “Cossi Fan Tutti”
Παυλίνα Χαμάντνε, Γεωργία Θεοδωροπούλου

7. MOZART, Canzonetta sull’ aria, duetto Contessa-Susanna from “Le Nozze di Figaro”
Αναστασία Τσούγκα, Παυλίνα Χαμάντνε

8. J. MASSENET, Élégie
Παυλίνα Χαμάντνε

9. S. DONAUDY, Come l’allodoletta
Αναστασία Τσούγκα

10. J. BRAHMS, Die Meere
Παυλίνα Χαμάντνε, Γεωργία Θεοδωροπούλου

11. P. MASCAGNI, Ave Maria
Αναστασία Τσούγκα, Παυλίνα Χαμάντνε, Γεωργία Θεοδωροπούλου

12. G. BIZET, Melons, coupons, Card Trio, Carmen, Frasquita, Mercedes from “Carmen”
Γεωργία Θεοδωροπούλου (Carmen), Παυλίνα Χαμάντνε (Frasquita), Αναστασία Τσούγκα (Mercedes)

13. G. BIZET, Les tringles des sisters (Gypsy song), Carmen’s aria from “Carmen”
Γεωργία Θεοδωροπούλου, Αναστασία Τσούγκα, Παυλίνα Χαμάντνε

14. Finale: L. ARDITI: Il bacio – P. MASCAGNI: Viva, il vino spumeggiante (Drinking Song), from Cavalleria rusticana
L. BERNSTEIN: I feel pretty, Tonight from West Side Story
Αναστασία Τσούγκα, Παυλίνα Χαμάντνε, Γεωργία Θεοδωροπούλου

Βιογραφικά σημειώματα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΟΥΓΚΑ (Soprano) Γεννήθηκε στην Αθήνα.  Η πρώτη της επαφή με τη μουσική ήταν σε μικρή ηλικία όταν ξεκίνησε σπουδές  στην κλασσική κιθάρα.  Συνέχισε  τις σπουδές της με κλασσικό τραγούδι, στο Κλασσικό Ωδείο Χολαργού, με τη διεθνούς φήμης mezzo soprano Rossitza Troeva. Παράλληλα πήρε και το πτυχίο ειδικού αρμονίας. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μελοδραματικής, πιάνου και χορού και έχει συμμετάσχει στο μουσικό αναγεννησιακό σχήμα “Cantus”, στη “Χορωδία φίλων μοντέρνας μουσικής” καθώς και σε άλλες χορωδίες, με συναυλίες σε Ηρώδειο (Carmina Burana), Mέγαρο Μουσικής και Λυρική Σκηνή. Το Μάρτιο του 2012 συμμετείχε στη συναυλία του Κλασσικού Ωδείου στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή στο Παλαιό Ψυχικό με έργα “Handel” (Messiah) & “Pergolesi” (Stabat Mater).

ΠΑΥΛΙΝΑ ΧΑΜΑΝΤΝΕ (Soprano) Γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 4 ετών στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Από το 2001 συνέχισε τις σπουδές της στο πιάνο με τον διεθνούς φήμης πιανίστα Dr. Alexei Miroshnikov, στην τάξη του οποίου πήρε το Δίπλωμά της το 2012 με ‘Αριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Το 2003 απέσπασε 3ο βραβείο και χάλκινο μετάλλιο στον Ελληνοκυπριακό διαγωνισμό πιάνου “Χρυσή Μούσα”, καθώς και το βραβείο καλύτερης εκτέλεσης έργων του Μ. Καλομοίρη. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ιλίου και γνωρίζει επίσης σάζι, ακκορντεόν και βυζαντινή μουσική. Το 2010 συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό “The Muse Junior”, για νέους μουσικούς στη Σαντορίνη, όπου απέσπασε 3ο βραβείο και χάλκινο μετάλλιο στο πιάνο. Από το 2007 παρακολουθεί μαθήματα κλασσικού τραγουδιού (ως soprano) με καθηγήτρια την διεθνούς φήμης mezzo-soprano Rossitza Troeva. Είναι φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ και ως πιανιστικό duo με την αδελφή της, Σοφία, σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Αρχαίο Θέατρο Άργους, το Ζωγράφειο Λύκειο Κων/λης, το Μουσείο Ιστορίας του Παν/μίου Αθηνών κτλ, καθώς και σε διάφορες άλλες συναυλίες και Φεστιβάλ. Έχει συμμετάσχει στη μουσική επένδυση του επετειακού συνεδρίου για τα 100 χρόνια ίδρυσης της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει ηχογραφήσει ζωντανά για το Γ’ Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (Mezzo Soprano) Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (Φ.Π.Ψ.). Πήρε το δίπλωμα της στη μονωδία το 2010 με τον βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» στο Κλασσικό Ωδείο Χολαργού με καθηγήτρια την mezzo soprano Rossitza Troeva. Συμμετέχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τόσο ως σολίστ όσο και ως μέλος μουσικών συνόλων. Έχει παρακολουθήσει master classes ερμηνείας στην όπερα με τον μαέστρο Methodi Matakiev, μπαρόκ ρεπερτορίου με τον Νίκο Παναγιωτίδη και μελοδραματικής με την Rossitza Troeva. Είναι μέλος του φωνητικού συνόλου SONORE ENSEMBLE και του γυναικείου φωνητικού συνόλου ΜΟΛΠΗ. Έχει παρουσιάσει πρωτότυπη δουλειά ελλήνων συνθετών τόσο σε κλασσικό όσο και σε έντεχνο ρεπερτόριο και έχει συμμετάσχει σε soundrack κινηματογραφικών ταινιών.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΡΤΖΕΛΟΣ (πιάνο) Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε πιάνο με την Αδαμαντία Μπούτου στο παράρτημα Νικαίας του Εθνικού ωδείου όπου και φοίτησε έχοντας υποτροφία για όλα τα έτη. Πήρε το δίπλωμά του με την Εύα Αναστασιάδου – Στάνγκε με τον βαθμό «Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο». Παράλληλα ολοκλήρωνε και τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά με το πτυχίο της Φούγκας. Συνέχισε σπουδές πιάνου στο Royal College of Music του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 2005 με τον τίτλο Master in Piano Performance παίρνοντας διάκριση για την πτυχιακή εργασία του στην passacaglia του Σκαλκώτα. Έχει συμμετάσχει και βραβευτεί σε διαγωνισμούς (Kendall Taylor Beethoven competition, Second prize), έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ καθώς και συναυλίες μουσικής δωματίου. Επίσης έχει συμπράξει με τραγουδιστές λυρικού τραγουδιού ως συνοδός πιανίστας. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τη mezzo soprano Rossitza Troeva ως συνοδός πιανίστας στην τάξη τραγουδιού της.

ΣΟΦΙΑ ΧΑΜΑΝΤΝΕ (πιάνο) Γεννημένη το 1991, πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 4 ετών στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Από το 2001 συνεχίζει τις σπουδές της στο πιάνο με τον διεθνούς φήμης πιανίστα Dr. Alexei Miroshnikov, στην τάξη του οποίου πήρε το Δίπλωμά της το 2012 με ‘Αριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο. To 2003 απέσπασε το 2ο βραβείο και αργυρό μετάλλιο στον Ελληνοκυπριακό διαγωνισμό πιάνου “Χρυσή Μούσα”. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ιλίου και γνωρίζει επίσης σάζι, fagotto και βυζαντινή μουσική.To 2007 ίδρυσε μαζί με την αδελφή της και άλλους μουσικούς το σύνολο έντεχνης μουσικής “Ανατολή Ιλίου”, όπου συμμετείχε ως πιανίστα. Είναι φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Παν/μίου Αθηνών. Ως σολίστ αλλά και ως μέλος συνόλου μουσικής δωματίου έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μουσείο Ιστορίας του Παν/μίου Αθηνών, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Αρχαίο Θέατρο Αργους, το Ζωγράφειο Λύκειο Κων/πολης κτλ. Μαζί με την αδελφή της, Παυλίνα, συμμετείχαν στη μουσική επένδυση του επετειακού συνεδρίου για τα 100 χρόνια ίδρυσης της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, έχουν διεξάγει πλήθος συναυλιών ως πιανιστικό duo σε έργα για 4 χέρια και 2 πιάνα, και έχουν λάβει μέρος σε διάφορες συναυλίες και Φεστιβάλ. Έχει ηχογραφήσει ζωντανά για το Γ’ Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας. Επόμενη Προγραμματισμένη Συναυλία του Κύκλου
ηλεκτρονική πρόσκληση για την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις 15:00 στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Βιβλιοθήκης.