Το σχήμα δημιουργήθηκε το 2007 από τους Κώστα Κατσούλη (Propator), τον Αλέξη Κοσμαδάκη (Dazoom) και τον Μανόλη Τσουκάκη (Ιανός) με έδρα τους το Ηράκλειο Κρήτης.

Μέτα από πολλές μουσικές περιπλανήσεις έχοντας ενεργή παρουσία στο χώρο του ελληνικού Hip-Hop ως Dust Rhymes και μετά από πολλούς μουσικούς πειραματισμούς, πρόσφατα κυκλοφόρησε διαδικτυακά το Demo Ep τους, το όποιο δίνεται εντελώς δωρεάν.

Μπορείτε να το βρείτε στο www.myspace.com/paranoiaq καθώς και ετοιμάζονται άλλοι δυο δίσκοι. Ένας προσωπικός , και ένας μαζί με τους καλλιτέχνες Fleck και Βομβιστές Συνείδησης επονομαζόμενοι όλοι μαζί Nostos, ο οποίος δίσκος θα είναι αρκετά πειραματικός στα πλαίσια της Ελληνικής Σκηνής.

Επηρεασμένοι από Hip-Hop, Trip-Hop, Ambient, Drum & Bass και Experimental ήχους βάζουν την δική του πινελιά, συνθέτοντας ένα κράμα από ακούσματα, γνώσεις και συναις8ηματα που συναντούν τα πολυδιάστατα beats τους. Αυτοί είναι οι ParanoiaQ.

Το όνομα προέρχεται από το αγγλικό paranoia quotient, που σημαίνει δείκτης παράνοιας ιατρικά μη αναγνωρισμένος ακόμα. Ίσως το καλύτερο τεστ για τον δείκτη αυτόν να είναι τελικά η μουσική.