Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο της δράσης του για την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και τη σύνδεση του πολιτισμού με το περιβάλλον, οργανώνει διήμερο αφιερωμένο στην τέχνη της αφήγησης, για ενήλικες, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, με τη Σάσα Βούλγαρη, τη Λίλη Λαμπρέλλη και τον Στέλιο Πελασγό.

Ειδικότερα:

-Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου (ώρα 18:00-19:00) οι τρεις αφηγητές, πρωτεργάτες της σύγχρονης αφήγησης στην Ελλάδα, θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες μύθους, παραμύθια και ιστορίες με θεματικούς άξονες το περιβάλλον και το νερό. Οι αναμνήσεις χάνονται, όμως η μνήμη παραμένει ζωντανή, κρυμμένη στο περιβάλλον, στους ανθρώπους, στα παραμύθια. Τούτη τη φορά η κλωστή δεν είναι κόκκινη. είναι άπιαστη και δροσερή, σαν το νερό που ρέει.

-Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου (ώρα 11:30-13:30) οι τρεις αφηγητές πραγματοποιούν εργαστήρι εισαγωγής στην αφήγηση, για εκπαιδευτικούς και γονείς. Τι είναι παραμύθι; Σε ποιους απευθύνεται; Γιατί το παραμύθι «δεν λέει αυτό που θέλει να μας πει»; Τι είναι αφήγηση; Τι είναι παραμυθάς; Γιατί λέμε παραμύθια;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν από τους αφηγητές, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν μικρά μυστικά και τεχνικές της αφήγησης.