Ένα αλληγορικό παραμύθι, τόσο επίκαιρο όσο ποτέ! Μια αιχμηρή και διαχρονική σάτιρα για την Ελλάδα, για το πώς διοικείται ο τόπος μας και πως αντιδρά ο λαός. Μια μουσικοθεατρική παράσταση με την υπέροχη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι μια παράσταση πικρή και αισιόδοξη, κωμωδία και δράμα που η αντιστοιχία της με τη σημερινή κατάσταση του τόπου μας είναι σχεδόν ανατριχιαστική!

Σε μια χώρα δίχως όνομα, που την κυβερνά ένας άβουλος βασιλιάς, τα πάντα έχουν περιέλθει σε άθλια κατάσταση.
Τα ταμεία έχουν αδειάσει αφού οι κυβερνήτες τα «αλάφρωσαν»… πριν την εγκαταλείψουν!… Ο τόπος έχει ερημώσει… από τις δυστυχίες!

Ο λαός ζει μέσα στην εξαθλίωση και παλεύει με τη διαφθορά και την αναξιοπρέπεια. Ο βασιλιάς για πολλοστή φορά ζητά δάνειο από τον πλούσιο «θείο»,… για να σωθεί η χώρα! Αντί για την οικονομική βοήθεια που όλοι ελπίζουν, το μόνο που τελικά φθάνει είναι η απειλή του πολέμου…και μια γαϊδουροκεφαλή!… σύμβολο της περιφρόνησης προς το βασιλιά και τον λαό του…. Αυτή η χυδαία πρόκληση ξυπνά τον νεαρό πρίγκιπα και ενώνει τον παραιτημένο και ρακένδυτο λαό.

Η πορεία για το μέτωπο αρχίζει…. Μια συναρπαστική ιστορία με αναπάντεχα… σημερινά μηνύματα, που επιτρέπει… στην ελπίδα να ανθίσει!!!

Η Παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον ανοιχτό χώρο του Μύλου Ανδρέα Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 10:30 το πρωί.

Εμείς επιμένουμε με θέατρο και μένουμε ασφαλείς, ο χώρος θα είναι ειδικά διαμορφωμένος με τις απαραίτητες αποστάσεις των θέσεων και με όλα τ’απαραίτητα μέτρα προστασίας.

(Στην τιμή εισιτηρίου περιλαμβάνεται κι ένας χυμός για τους μικρούς μας φίλους)
Η παράσταση ενδείκνυται για παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αννίτα Γκαϊτατζή
Ενορχήστρωση Μουσικής Τραγουδιών: Παναγιώτης Παπαχατζής
Σκηνικά- Κοστούμια: Έλενα Κουτσού, Αγγελική Γραμματίκογλου
Χορογραφίες: Μόνικα Αϊβάζογλου
Τεχνική Υποστήριξη: Κωνσταντίνος Γκαϊτατζής

Παίζουν: Αστέρης Αναστασιάδης, Μαρία Μερετσίδου, Νίκος Κορεξιανός, Αναστάσης Καραγιάννης, Ελένη Δημοπούλου.