Ο Χώρος Τέχνης και Δράσης «Βρυσάκι» παρουσιάζει τις παραμυθοκόρες σε μια παράσταση αφήγησης από τις

29/04 μέχρι τις 27/05.

 

Ο μικροκαμωμένος Δαχτυλάκης μπλέκει σε περιπέτειες με πεινασμένους λύκους και πονηρούς κλέφτες μα τα καταφέρνει με όπλο το μυαλό του. Μα στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Ζώα μιλούν και τραγουδούν, δέντρα αλλάζουν μορφή, μοχθηρά ξωτικά βάζουν στοιχήματα σκληρά, βάτραχοι κρύβουν μαγεμένα πριγκιπόπουλα και άφοβα παλικάρια τα βάζουν με μάγισσες, δράκους και γοργόνες.

Οι Παραμυθοκόρες σας καλούν σε μια παράσταση αφήγησης για να γιορτάσουμε μαζί τα 200 χρόνια από την πρώτη έκδοση της συλλογής παραμυθιών των αδερφών Γκριμ. Από τον πλούτο των παραμυθιών της συλλογής, οι Παραμυθοκόρες διαλέγουν γνωστά και άγνωστα διαμάντια για να αφηγηθούν στα παιδιά. Μέσα από το ζωντανό, προφορικό λόγο, το ρυθμό, τη μουσική και την κίνηση οι περιπέτειες των ηρώων ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών και ένας ολόκληρος κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά τους.

Ποιες είναι οι «Παραμυθοκόρες» ;

Οι «Παραμυθοκόρες» είναι οι Βασιλεία Βαξεβάνη, Αντωνία Βέλλιου και Ιφιγένεια Κακριδώνη.

Η Βασιλεία είναι φιλόλογος και γράφει ιστορίες. Η Αντωνία είναι φιλόλογος που έχει ασχοληθεί με το παιδικό βιβλίο. Η Ιφιγένεια είναι νηπιαγωγός και μουσικός και δουλεύει χρόνια με παιδιά. Οι τρεις τους συναντήθηκαν με αφορμή τα παραμύθια και φοίτησαν μαζί στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης, που ίδρυσε το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.