Οι Δημήτρης Δημόπουλος και Γιώργος Πούλιος, θα παρουσιάσουν μια ηχητική εγκατάσταση με θέμα «παραμύθι-marchen» το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012, στο πλαίσιο του GrimmKnot Festival που φιλοξενείται στη Knot Gallery, για τα 200 χρόνια από την πρώτη έκδοση των παραμυθιών των αδερφών Γκριμ.

παραμύθι – märchen
σύλληψη, δραματουργία: Δημήτρης Δημόπουλος
μουσική, ηχητικός σχεδιασμός:  Γιώργος Πούλιος

Μια ιδιαίτερη ηχητική εγκατάσταση όπου η αφήγηση έξι παραμυθιών των αδελφών Γκριμ, μεταξύ αυτών η Κοκκινοσκουφίτσα, η Σταχτοπούτα και Η ψείρα και ο ψύλλος, στο πρωτότυπο Γερμανικό κείμενο μπλέκονται αριστοτεχνικά με ένα ιδιαίτερο ηχητικό τοπίο που εξερευνά τους ήχους που ακούει ένα ανθρώπινο έμβρυο.

Τα αυτιά ενός εμβρύου αρχίζουν να σχηματίζονται την όγδοη εβδομάδα της κύησης και έχουν σχηματιστεί πλήρως την 24η εβδομάδα. Από την 20η εβδομάδα το έμβρυο μπορεί να ακούει και στο τρίτο τρίμηνο της κύησης η αίσθηση της ακοής είναι πλήρως ανεπτυγμένη. Μπορεί και αντιλαμβάνεται τους ήχους που δημιουργούνται από το σώμα της μητέρας του αλλά και ήχους από το εξωτερικό περιβάλλον. Ας του διαβάσουμε ένα παραμύθι. Και ας ακούσουμε τι ακούει.