Στην Βυτίνα
Αρκαδίας παραμύθια και μουσικές απ’ όλο τον κόσμο θα μας ταξιδέψουν
μακριά από την καθημερινότητα στις 25, 26, 27 Ιουλίου και στις 1, 2 και 3 Αυγούστου. Το πρώτο τριήμερο (25, 26 και 27 Ιουλίου) έχει υπότιτλο Ιστορίες για…μαγικά και αφανέρωτα. Σημαντικοί παραμυθάδες, παλαιότεροι και νεότεροι , όπως η Αγνή Στρουμπούλη, η Μάνια Μαράτου, η Ανθή Θάνου, ο Δημήτρης Προύσαλης, η Εύη Γεροκώστα και η Τατιάνα Φραγκούλια θα αφηγηθούν τα βράδια παραμύθια του ήλιου και του φεγγαριού, του έρωτα και του καημού, του πάνω και του κάτω κόσμου και θα μας ταξιδέψουν σε τόπους μακρινούς.Τους παραμυθάδες θα συνοδεύουν οι εξαιρετικοί μουσικοί Παναγιώτης Κούλελης, Σόλης Μπαρκής, Μιχάλης Ανδρονίκους, Αλέκα Εληώτη και Γιάννης Ψαριώτης.

Τα πρωινά για τους μεγάλους που θέλουν να προσεγγίσουν το παραμύθι και την αφήγηση του με έναν άλλο τρόπο, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια αφήγησης παραμυθιών με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων όπου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η Μάνια Μαράτου, η Αγνή Στρουμπούλη και η Ανθή Θάνου, η κάθε μια με τον τρόπο της, θα προσπαθήσουν να μεταδώσουν την εμπειρία της τέχνης τους που συγκέντρωσαν με αγάπη μέσα στα χρόνια.

Στο τριήμερο περιλαμβάνεται επιπλέον μια τρυφερή γιορτή με παραμύθια, αφιερωμένη στη συγγραφέα και μουσικό Μελίνα Καρακώστα.

Το δεύτερο τριήμερο (1, 2 και 3 Αυγούστου) έχει υπότιτλο Μουσική…για ταξίδι πέρα από τα όρια.
Σπουδαίοι μουσικοί, θα μας ταξιδέψουν στα όρια του κόσμου, με προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για το τριήμερο της Βυτίνας. Την πρώτη μέρα του Αυγούστου, οι Mode Plagal, ο Θοδωρής Ρέλλος, ο Τάκης Κανέλλος, ο Κλέων Αντωνίου και ο Αντώνης Μαράτος, μια παρέα μουσικών που συνταιριάζει τον παραδοσιακό με το σύγχρονο μουσικό ρυθμό σ’ ένα ακουστικό ταξίδι από το δημοτικό τραγούδι μέχρι την τζαζ και από τον τσάμικο μέχρι τη reggae.

Στις 2 Αυγούστου, ο μοναδικός Θάνος Μικρούτσικος με τον Κώστα Θωμαΐδη, την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Γιάννη Πουρνάρα, θα δώσει ένα Κονσέρτο για φωνή και πιάνο , το μοναδικό που θα πραγματοποιήσει ο συνθέτης αυτό το καλοκαίρι.

Στις 3 Αυγούστου, ο ταξιδευτής Λουδοβίκος των Ανωγείων με την Μαρία Αναματερού και τους  Γιώργο Παυλάκο, Αριστείδη Χατζησταύρου, Βασίλη Δραμουντάνη, Φώτη Μυλωνά και Γιώργο Κοντογιάννη, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τίτλο ποια πάθη από τον έρωτα.

Παράλληλα και καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργήσουν εκθέσεις με τίτλους Ότι αφορά το περιβάλλον, αφορά τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με τη Unicef  και Μίλα μη φοβάσαι…, που αφορά τη βία στο σχολείο και παρουσιάζεται μέσα από την εικονογράφηση τριών παραμυθιών, σε συνεργασία με την Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο, με βιβλία για την περιοχή, παραδοσιακά παραμύθια και βιβλία των συγγραφέων που συνεργάζονται για την πραγματοποίηση του προγράμματος, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Ώρα.