Η παιδική σκηνή του Θεάτρου Πρόβα φιλοξενεί την παράσταση με τίτλο «Παραμύθια φυτρώσαν στον κήπο»…

κάθε Κυριακή στις 12.00.

Στόχος του Θεάτρου και της Σχολής «Πρόβα» είναι η πληρέστερη και ουσιαστικότερη αγωγή του παιδιού μέσω της τέχνης του θεάτρου. Η παρουσία μας στο χώρο του Παιδικού θεάτρου γίνεται με κείμενα ειδικά επιλεγμένα στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού μας στόχου.

Φέτος παρουσιάζεται το έργο «Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο».Toκείμενο γράφτηκε από τους ίδιους τους δημιουργούς κατά τη διάρκεια των προβών υπό την επίβλεψη του Πάνου Αμαραντίδη. Αυτή η ελευθερία έκφρασης από μια ομάδα νέων ανθρώπων με μια πρωτότυπη σκηνοθεσία, με εξήντα διαφορετικά κοστούμια, με ζωντανή μουσική, έβαλαν υψηλούς στόχους στο ποιοτικό αποτέλεσμα της παράστασης που θα παρακολουθήσετε.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ
Το έργο είναι πολυπολιτισμικό και εμπνευσμένο από την παγκόσμια και την ελληνική μυθολογία. Οι ιστορίες των λουλουδιών ξεκινούν όταν η μικρή Βιολέτα παίζει στον κήπο της γιαγιάς της, κόβει ένα τριαντάφυλλο κι αυτό αρχίζει να κλαίει γιατί πονάει. Πως είναι δυνατόν τα λουλούδια να είναι ζωντανά και να μιλάνε με ανθρώπινη λαλιά; Να έχουν ψυχή και αισθήματα; Η Βιολέτα μαθαίνει ότι τα λουλούδια ήταν κάποτε άνθρωποι και θέλει να ακούσει τις ιστορίες τους. Γιατί κάθε λουλούδι έχει τη δική του ξεχωριστή καταγωγή και το δικό του όνομα. Έτσι ξετυλίγεται στη μικρή μας σκηνή το κουβάρι των παλιών μύθων του κόσμου για το πώς τα λουλούδια γεννήθηκαν και πήραν το όνομά τους. Ο κήπος της γιαγιάς μεταμορφώνεται σε μεγάλο κήπο της γης κι αρχίζει να ζωντανεύει και μαζί του όλες οι παλιές ιστορίες που διηγούνται τα λουλούδια με πολύ κέφι, χιούμορ και ευαισθησία.

Οι περιπέτειές τους μας ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο και μας μεταδίδουν αρώματα, χρώματα και ήχους από τις χώρες που επισκέπτονται. Η μικρή Βιολέτα μοιράζεται με τους μικρούς μας φίλους τα θετικά μηνύματα που φέρουν τα παραμύθια των λουλουδιών και συμφιλιώνεται μαζί τους για πάντα.

ΚΟΡΑΛΙΑ ΤΣΟΓΚΑ – ΕΥΗ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου. Ο τρόπος που δούλεψαν, που προσέγγισαν με αγάπη και σεβασμό τους μικρούς και μεγάλους θεατές, είναι συγκινητικός.

Τα παιδιά είναι οι αυστηρότεροι κριτικοί. Τα παιδιά θα μάθουν πολλά πράγματα, πολλά ηθικά διδάγματα για τις αξίες της φιλίας, του σεβασμού, της αγάπης, της πίστης κι ακόμα θα καταλάβουν πόσο πολύ πρέπει να σέβονται και να αγαπάνε τη φύση. Αλλιώς λουλούδια όπως ο νάρκισσος, ο υάκινθος, το εντελβάις, το γιασεμί, το χρυσάνθεμο αλλά και η αμυγδαλιά θα εξαφανιστούν σιγά σιγά. Κι όπως η φιλία θέλει πότισμα για να διατηρηθεί, έτσι και τα λουλούδια χρειάζονται τη φροντίδα μας, για να ζουν και να ομορφαίνουν τη ζωή μας, τις γιορτές, τους γάμους, τα βαφτίσια και γενικά το περιβάλλον μας.

Σας ενημερώνουμε ότι παράλληλα με την Παιδική Σκηνή, λειτουργεί κάθε Σάββατο το Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κοραλία Τσόγκα, Εύη Μητσοπούλου

Σκηνικά-Κοστούμια: Αναστασία Κουτουμάνου

Μουσική: Κυριάκος Κατσιαδράμης

Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Μπεθάνη

Φωτογραφίες:Σπύρος Περδίου

Φωτισμοί:Αχιλλέας Κουτσούρης

Ηλεκτρολόγος: Ηλίας Σαλβάνος

Ηθοποιοί
Βάσια Αργέντη, Θοδωρής Τούμπανος, Γιάννης Χαντέλης, Ελευθερια Στεργίδου, Βασίλη Τσιγκριστάρη.