Ο Bhukhurah είναι το artist name του Χρήστου Μπεκίρη, με το οποίο μας παρουσιάζεται για πρώτη φορά ως solo ερμηνευτής και όχι στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε κάποια μπάντα όπως έως σήμερα. Το PARAMERA είναι το πρώτο single με το οποίο επέλεξε να μας συστηθεί μέσα από ένα υπέροχο art video αγάπης.

To “Paramera” πραγματεύεται τη στιγμή του eye contact μεταξύ δύο ατόμων – στο video βλέπουμε δύο κορίτσια του σήμερα – και την επακόλουθη ανάγκη – επιθυμία να βρεθούν μόνα σε ένα μέρος, παράμερα, μακριά από τον κόσμο.

Στο video το «Paramera» είναι ένας τόπος μαγικός. Είναι το πέρασμα από το πραγματικό στο φαντασιακό. Εκεί που ο χρόνος δεν υπάρχει και ο καθένας μπορεί να βρει το safe place του. Σε σκηνοθεσία Αlex Brack (Kartago Film, Berlin), είναι ένα video αγάπης και σεβασμού, που διαδραματίζεται σε διάφορες τοποθεσίες της Αττικής και περιγράφει μια ανέμελη, καλοκαιρινή και φρέσκια ιστορία αγάπης.

Βρείτε το single “PARAMERA” διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες!

Λίγα λόγια για τον Bhukhurah

Ο Χρήστος Μπεκίρης (Artist name: BHUKHURAH) είναι μουσικός παραγωγός, ηχολήπτης, DJ και sound designer με βάση την Αθήνα. Έπειτα από χρόνια ενεργής δράσης στην μουσική σκηνή της Αθήνας, παρουσιάζει για πρώτη φορά το solo project του.

Είναι βασικό μέλος των CHICKN (3 LPs, 4 Ευρωπαϊκά Τουρ, Live at Cannes Lions 2019, Live με Damo Suzuki, Moon Duo, Surfbort (Gucci 2019), En Lefko Artist of the Month κ.α.) και των The Callas (8 LPs, Συνεργασίες με Lee Ranaldo (Sonic Youth), Jim Sclavunos (Nick Cave & The Bad Seeds), Live at New York, Scala London, Paris κ.α.), ενώ έχει συνεργαστεί και με Prins Obi & The Dream Warriors, Ath Kids & Onassis (STAGES A/LIVE) κ.α.

Ως μουσικός παραγωγός και ηχολήπτης έχει δουλέψει σε δίσκους διαφόρων artists της αθηναϊκής μουσικής σκηνής οπως Fragments by Vassilina (Mixing Engineer, Additional Production), Serenest by The Model Spy (Producer), Complex Shadow (Mixing Engineer, Producer).

Επίσης, έχει κάνει Sound Design σε ταινίες μεγάλου μήκους (AFTERLOV, Όντως Φιλιούνται κ.α.) αλλά και στην τηλεόραση (Τηλεοπτικές εκπομπες, διαφημιση κλπ).

Το alias BHUKHURAH (boo- koo- ra) δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των lockdown με επιρροές από τη neo psychedelic σκηνή (Flaming Lips, Tame Impala κ.α.), Soft/Indie rock (Mac DeMarco κ.α.) αλλά και μοντέρνα hip hop σκηνή (Travis Scott κ.α.)