Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2017 και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.

Πρόκειται για μία κατασκευή που θα λειτουργήσει ως σημείο πληροφόρησης για δράσεις και εκδηλώσεις που διεξάγονται μόνιμα, περιοδικά ή για ορισμένη χρονική διάρκεια στη Νέα Παραλία. Η κατασκευή πρόκειται να τοποθετηθεί σε δύο σημεία της και θα έπρεπε να είναι ευδιάκριτη από απόσταση.

Τα έργα που απέσπασαν το 1ο και το 2ο βραβείο θα κατασκευαστούν στις δύο δοθείσες θέσεις από την προκήρυξη του διαγωνισμού, καθώς η επιτροπή θεωρεί ότι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός κάθε πρότασης συμπληρώνει με επιτυχία το περιβάλλον της δεύτερης και πρώτης θέσης αντίστοιχα και εναρμονίζεται με το συνθετικό πνεύμα σχεδιασμού της Νέας Παραλίας.

Η επιτροπή για την κρίση της, βασίστηκε στους στόχους και τα κριτήρια που αναφέρονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού. Εξέτασε με προσοχή και αξιολόγησε το δομικό σύστημα, την οικονομία της κατασκευής, καθώς και την δυνατότητα κατασκευής και έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην αρχιτεκτονική ποιότητα που ενσωματώνει την αναγνωσιμότητα ως τοπόσημου, την ένταξη της πληροφορίας στο σχεδιασμό, την ενεργειακή της αυτονομία, την πρωτοτυπία της πρότασης και την χρήση των υλικών κατασκευής.

Διοργάνωση: Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής – Φίλοι Νέας Παραλίας

Συν-διοργάνωση: Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ξυλείας – Ελληνική Ένωση Αλουμινίου

Υπό την αιγίδα του: Δήμου Θεσσαλονίκης


Διαβάστε επίσης:

Μουσείο Μπενάκη: Οι φθινοπωρινές εκθέσεις στα κτήρια του Μουσείου