Το κλασικό, γοτθικό μυθιστόρημα της Μέρι Σέλεϊ «Φρανκενστάιν» είχε ζωντανέψει το 2011 στη θεατρική σκηνή του National Theatre σε σκηνοθεσία του Ντάνι Μπόιλ, γνωστού για ταινίες όπως τα Trainspotting, Slumdog Millionaire (για την οποία κέρδισε σημαντικά βραβεία, ανάμεσά τους και το Όσκαρ Σκηνοθεσίας), 127 Ώρες, 28 Μέρες Μετά, Steve Jobs, Sunshine και Yesterday. Τώρα, σας δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήστε την παράσταση στο Youtube του National Theater από τις 30/4.

Με τον Τζόνι Λι Μίλερ και τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Μπόιλ δημιούργησε μία παράσταση με διπλή διανομή, δίνοντας στους Μίλερ και Κάμπερμπατς τη δυνατότητα να υποδυθούν εναλλάξ και τους δυο κεντρικούς ρόλους (δημιουργός και δημιούργημα).

Ο Φρανκενστάιν γράφτηκε στα μέσα του 1816 και εκδόθηκε το 1818 στην Αγγλία. Η νουβέλα αφηγείται την ιστορία του νεαρού φοιτητή ανατομίας και χειρουργικής, που ανακαλύπτει το μυστικό του πώς να δίνει ζωή σε άψυχα πράγματα μέσω αλχημείας, αλλά και τους κινδύνους της γνώσης. Κυριευμένος από την εμμονή να δημιουργήσει ζωή από το μηδέν, ο Βίκτορ Φρανκενστάιν συλλέγει ανθρώπινα μέλη ώστε να κατασκευάσει ένα ανθρωπόμορφο πλάσμα, στο οποίο μεταδίδει ζωή μέσω του ηλεκτρισμού. Όμως, το κακότεχνο δημιούργημά του του προκαλεί αποτροπιασμό, κι έτσι εκείνο, συντετριμμένο από την απόρριψη του δημιουργού του, αποφασίζει να τον καταστρέψει.

Παρακολουθήστε και τις δύο εκδοχές  του Φρανκενστάιν,  δωρεάν στο YouTube

Δείτε τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς να παίζει το τέρας και τον Τζόνι Λι Μίλερ στον ρόλο του Βίκτωρ Φρανκενστάιν από την Πέμπτη 30 Απριλίου ( 21:00 ώρα Ελλάδος). Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως την Πέμπτη 7 Μαΐου ( 21:00 ώρα Ελλάδος).

Δείτε τον Τζόνι Λι Μίλερ να παίζει το τέρας και τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς  στον ρόλο του Βίκτωρ Φρανκενστάιν από την Παρασκευή 1 Μαΐου ( 21:00 ώρα Ελλάδος). Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως την Παρασκευή 8 Μαΐου (21:00 ώρα Ελλάδος).

Μπορείτε να δείτε την πρώτη εκδοχή του «Φρανκενστάιν» στις 30/4 εδώ. 

Δείτε το trailer: