Ο Kenneth MacMillan δημιούργησε την παράσταση μπαλέτο «Anastasia» για το Deutsche Oper Ballet το 1967. Εμπνεόμενος από την αληθινή ιστορία της Άννας Άντερσον, μιας γυναίκας που πίστευε ότι ήταν η Δούκισσα Αναστασία Νικολάγιεβνα της Ρωσίας, η μικρότερη κόρη του Τσάρου Νικολάου Β ‘και η μόνη επιζών από τη δολοφονία της αυτοκρατορικής οικογένειας των Ρομανόφ, το 1918. Αφήνοντας το κοινό να αποφασίσει τη νομιμότητα των ισχυρισμών της Άννας, ο MacMillan δημιούργησε ένα στοιχειωμένο, εξπρεσιονιστικό έργο, στο οποία η Άννα επισκέπτεται από μπερδεμένους εφιάλτες της ζωής της από την εποχή της σφαγής μέχρι την ανακάλυψή της στο Βερολίνο, το 1920. Το μπαλέτο κέρδισε ευρεία αναγνώριση στην πρεμιέρα του, ιδιαίτερα με την ερμηνεία της Lynn Seymour στον πρωταγωνιστικού ρόλο του τίτλου.

Υπόθεση:

Τα γεγονότα έχουνε τραγικό αντίκτυπο στη νεαρή Δούκισσα Αναστασία Νικολάγιεβνα της Ρωσίας και την οικογένειά της: Κηρύσσεται ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και στη συνέχεια η Ρωσική Επανάσταση τερματίζει την προνομιακή τους ζωή.

Μια γυναίκα που πιστεύει ότι είναι η Αναστασία, η μοναδική επιζών από τη σφαγή των Ρομάνοφ, φυλακίζεται σε άσυλο. Μνήμη και φαντασία αναμιγνύονται… Όμως, παρά τους εφιάλτες της, η πίστη της στην ταυτότητά της δεν μπορεί να κλονιστεί.

Δείτε την παράσταση  «Anastasia» από την Βασιλική Όπερα του Λονδίνου εδώ.

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 28 Μαΐου.