Η ταινία «Παράδεισος» σε σενάριο και σκηνοθεσία Παναγιώτη Φαφούτη βρίσκει το δρόμο των κινηματογραφικών αιθουσών από την ….

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012.

Η ταινία

Ένα Σαββατοκύριακο, μέσα στο χάος και στα χρώματα του καρναβαλιού, στα εκτυφλωτικά φώτα και στα φανταχτερά άρματα, τέσσερα ζευγάρια προσπαθούν να βρουν τον δικό τους Παράδεισο.

Η Μαριάννα (Νατάσσα Ζάγκα) γυρίζει στην Πάτρα από το Λονδίνο αποφασισμένη να ζήσει για πάντα με το Μιχάλη (Μιχάλης Φωτόπουλος), ο Νίκος (Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης) προσπαθεί να εκδηλώσει τον κρυφό πόθο του για το αφεντικό του Σωκράτη (Χρήστος Λούλης) τρέμοντας την ενδεχόμενη απόρριψη, η Ευγενία (Μαρία Σκουλά) φοβάται να αντιμετωπίσει την κριτική της κόρης της για τη σχέση της με τον κατά πολύ νεότερό της Αντώνη (Αντρέας Κωνσταντίνου) και ο Ηλίας (Ερρίκος Λίτσης) επιχειρεί με κάθε τρόπο την επανασύνδεση με την πρώην γυναίκα του Βίκυ (Όλια Λαζαρίδου).

Όλοι μαζί βουτάνε χωρίς ανάσα στην «κολασμένη» ατμόσφαιρα της αποκριάς. Χάνονται σους ήχους της τέκνο και της σάμπα και περιτριγυρισμένοι από εξωτικά πουλιά, χρυσές στολές και γκλίτερ περούκες θα διεκδικήσουν το συναισθηματικό Παράδεισό τους.

Ο έρωτας και τα ερωτηματικά για το μεγάλο στοίχημα της συντροφικότητας αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης στήνει ένα δυνατό πάρτι χαρακτήρων με τη μουσική του G.Pal να κυριαρχεί και να καθοδηγεί τα συναισθήματά τους.

Όπως κάνουν κάθε χρόνο, οι ήρωες της ταινίας φοράνε τις αποκριάτικες μάσκες τους. Πίσω από αυτές μπορούν επιτέλους να είναι αληθινοί και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους ως τα όρια του Παραδείσου ή… της Κόλασης.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

«Ό,τι συμβαίνει στον “Παράδεισο”, με κάποιο τρόπο σχετίζεται άμεσα με τη ζωή μου. Οι έρωτές μου, το καρναβάλι της πόλης μου, οι φίλοι μου, η μουσική μου».

Βιογραφικό Σκηνοθέτη

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Νομικά και Σκηνοθεσία στην Αθήνα. Έχει σκηνοθετήσει 5 ταινίες μικρού μήκους, όπως και επεισόδια για σειρές, ντοκιμαντέρ, ενημερωτικές εκπομπές και διαφημιστικά για την τηλεόραση. Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν βραβευτεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Η πρώτη μεγάλου μήκους του, «Η Κληρονόμος», σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στην Ελλάδα, ενώ ο «Παράδεισος» είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του.

Συντελεστές

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης
Παραγωγός: Μαρία Δρανδάκη


Πρωταγωνιστούν: Νατάσσα Ζάγκα, Μιχάλης Φωτόπουλος, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Χρήστος Λούλης, Όλια Λαζαρίδου, Ερρίκος Λίτσης, Μαρία Σκουλά, Aντρέας Κωνσταντίνου, Λίλα Μπακλέση, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Θανάσης Βλαβιανός, Λίζα Νεοχωρίτη, Μιλτιάδης Νίκας

Δ. Φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος
Μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς
Μουσική: Γιώργος Παλλήκαρης aka G.Pal
Σκηνικά: Πηνελόπη Βαλτή
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Ήχος: Δημήτρης Κανελλόπουλος, Άρης Λουζιώτης, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, Πάνος Βουτσαράς, Κώστας Βαρυμποπιώτης
Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου
Executive Producer: Κωνσταντίνος Μωριάτης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ – 52Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ