Ιπτάμενα ψάρια και γυαλιστερά κοχύλια… μια μουντή μέρα με τη γεύση της βροχής, ένας παλιός φωνογράφος και με το καινούριο tattoo της όμορφης… η τέλεια διαφήμιση για να πουλήσουμε μια… τρύπια κάλτσα… τι έπαθε η ηρωϊδα με το κόκκινο σκουφί και συχνάζει σε καταγώγια… πως ανακαλύπτουμε την συγκλονιστική ιστορία της προγιαγιάς που χάθηκε στο Χαλέπι…ένα γιαπωνέζικο τρίστιχο μιλά για λιμπελούλες… Η παλιά φωτογραφία, ένα ξεχασμένο κουρελάκι, μια αίσθηση κι ένα χρώμα, μια περίεργη γεύση…

Τόσα κι άλλα τόσα ψάχνουν τις ιστορίες τους!

Από παλιά οι άνθρωποι επικοινωνούσαν τα βιώματα τους μέσα από τις… ιστορίες!

Η παραδοσιακή τέχνη της προφορικής ιστόρησης διέπεται από κανόνες όπως όλες οι λαϊκές τέχνες. Μέσα από αυτούς τους κανόνες αναδύονται οι τεχνικές για να φτιάξετε ιστορίες!

Υπάρχουν διαφορετικά «στυλ» αφήγησης και διαφορετικά είδη αφηγημάτων είτε είναι προφορικά, είτε γραπτά: μαγικά παραμύθια, αστείες ιστορίες, μπαλάντες, έπη, παραδόσεις, θρύλοι, ιστορίες διδακτικές, παραμύθια της παρηγοριάς, και πολλά ακόμα!

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη ικανότητα ή προεργασία για την παρακολούθηση του, ενώ μπορούν να το παρακολουθήσουν άτομα από κάθε επαγγελματικό χώρο.

Οι προτεινόμενες διαδικασίες αποτελούν ένα θαυμάσιο υλικό που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα σε εκπαιδευτικά πεδία.

Το σεμινάριο είναι ομαδικό και βιωματικό και ζητείται συνέπεια στην προσέλευση στην παρακολούθηση των συναντήσεων.

Δίνεται βιβλιογραφία και σύμμεικτο υλικό καθώς και βεβαίωση σπουδών

Παρέχονται όλα τα υλικά.

Η ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Είναι επαγγελματίας προφορική αφηγήτρια και ψυχοπαιδαγωγός (Πανεπιστήμιο Αθήνας) με επιμόρφωση στη διαπολιτισμική και δημιουργική εκπαίδευση.

Είναι η πρώτη Eλληνίδα προφορική αφηγήτρια που προτάθηκε για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award δύο φορές (υποψήφια της SCBWI – Greece το 2014 και το 2015).

Διδάσκει για την τέχνη της αφήγησης και της δημιουργικής γραφής που βασίζεται στον έντεχνο προφορικό λόγο, από το 1995.

Ανήκει στους πρωτοπόρους της προφορικής αφήγησης στην Ελλάδα, και αφηγείται από το 1993 με αποκλειστική επαγγελματική ενασχόληση την προφορική αφήγηση και ο,τι συσχετίζεται με αυτήν (αφηγήσεις, διαλέξεις, σεμινάρια, επιμορφωσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.α.).

Έχει διαμορφώσει την δική της μέθοδο διδασκαλίας που βασίζεται στην πλούσια εμπειρία και τη συνεχή παρουσία της στον χώρο της επαγγελματικής αφήγησης σε γνωστά μουσεία, βιβλιοθήκες και ποικίλους πολιτιστικούς χώρους.

Πολλοί από τους μαθητευόμενους στα σεμινάριά της έχουν ενσωματώσει σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους την χρήση της ιστόρησης, και της δημιουργίας ιστοριών.