Την Τρίτη 25 Μαρτίου η κινηματογραφική ομάδα Docutrance, με την συνεργασία του Ινστιτούτου Goethe, προβάλει το ντοκιμαντέρ «Marry me» των Uli Gaulke και Jeannette Eggert, στο Booze Cooperativa.

Την Πρωτοχρονιά του 2000 ο 35χρονος Έρικ από την Γερμανία και η κουβανή Γκλάντις αρραβωνιάζονται στην Αβάνα μετά από κεραυνοβόλο έρωτα. Η 27χρονη, δυναμική και ανεξάρτητη Γκλάντις αποφασίζει να ακολουθήσει τον Έρικ στην Γερμανία μαζί με τον γιο της Ομαρίτο. Εκεί, άθελά τους, θα βιώσουν την σύγκρουση των διαφορετικών πολιτισμών από τους οποίους προέρχονται. Οι σκηνοθέτες ακολουθούν το ταξίδι αυτής της σχέσης από την πρώτη κιόλας μέρα, ένα ταξίδι γεμάτο κωμικά, οδυνηρά και απροσδόκητα συμβάντα. Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους στις 20:30.

Σε πρώτη παγκόσμια η ταινία παρουσιάστηκε στο Forum της Μπερλινάλε 2003, όπου και βρήκε ενθουσιώδη υποδοχή, και στη συνέχεια έκανε αξιόλογη καριέρα τόσο στις κινηματογραφικές αίθουσες όσο και σε διεθνή φεστιβάλ, όπως π.χ. στο Karlovy Vary IFF, 2003, Τσεχία, Arhus IFF, 2003, Δανία, Brisbane FF, 2003, Αυστραλία, Margaret Mead Film and Video Festival New York, 2004.

Η προβολή αυτή συνεχίζει τον κύκλο των ανοιχτών εκδηλώσεων της ομάδας οι οποίες διοργανώνονται με σκοπό να διερευνήσουν το δημιουργικό και πρωτοποριακό κομμάτι της τέχνης του ντοκιμαντέρ. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 8:30 και αποτελούνται από προβολές σημαντικών ντοκιμαντέρ της παγκόσμιας φιλμογραφίας, εναλλασσόμενες με εργαστήρια στα οποία έλληνες δημιουργοί παρουσιάζουν και συζητούν τις work-in-progress δουλειές τους. Υποστηρικτές των εκδηλώσεων είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Goethe, η Πρεσβεία της Πολωνίας και το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Η σελίδα www.facebook.com/docutrance φιλοξενεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, νέα και σχετικές ενημερώσεις, καθώς και καθημερινές αναρτήσεις για την τέχνη και την τεχνική του ντοκιμαντέρ.