Έχοντας βραβευθεί το 2010 με το βραβείο της A.I.C.A., για το έργο του «Ens Solum» (2007, γκαλερί a.antonopoulou.art), ο Παντελής Χανδρής …

παρουσιάζει τη νέα του ατομική έκθεση (11η ), με τίτλο «Ο Άνθρωπος είναι ένα νησί». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου.

Μέσα από μια σειρά σχεδίων και κατασκευών, ο καλλιτέχνης επινοεί ένα φανταστικό τόπο και τον οχυρώνει.

Οικοδομεί μια κλειστή αμυντική επικράτεια και οριοθετεί με αυτήν το χώρο του νου, όπου η μοναδική διέξοδος της σκέψης, είναι η προβολή ενός κείμενου. Το κείμενο είναι ένας μονόλογος αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τον διάλογο του προηγούμενού του έργου, το οποίο συναρθρώνεται και αναπτύσσεται παράλληλα με τα υπόλοιπα έργα της έκθεσης.

O καλλιτέχνης κατασκευάζει ένα οχυρωματικό έργο-νησί με αναφορές στην πολεμική αρχιτεκτονική, ενώ παράλληλα το σύνολο λειτουργεί και ως μεταφορά κυρίως της ανθρώπινης σκέψης και κατ’ επέκταση του ανθρώπινου σώματος, του ανθρώπινου σύμπαντος.

Ο καλλιτέχνης-εαυτός εποπτεύει τον έξω κόσμο μέσα από μια σχισμή πολυβολητή, απομονωμένος και οχυρωμένος απ’ όλους σ’ αυτό το νησί. Ο Χανδρής δημιουργώντας μια ιδιότυπη τοπιογραφία και σε ανοικτό διάλογο με το προηγούμενό του έργο, συνεχίζει να διερευνά τις έννοιες όπως, ανθρώπινη φύση,
μοναξιά και αγωνία [angst].

Σ’ αυτή την έκθεση, ο Χανδρής μας παρουσιάζει το πιο εσωστρεφές και μελαγχολικό μέχρι στιγμής έργο του παρουσιάζει.