Ο Παντελής Κυραμαργιός και ο Γιώργος Τσιριγώτης μαζί με τις κιθάρες του και έξι δεξιοτέχνες μουσικούς θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους στο Πόλις Αρτ στο Νέο Ηράκλειο. Δουλειές, με περιεχόμενο που κοιτάζουν κατάματα τη σημερινή κοινωνία χωρίς αμηχανία κάνοντας παράλληλα μια πνευματική πρόταση. Ήταν πριν από ενάμιση χρόνο όταν εκδόθηκαν οι δισκογραφικές δουλειές «Αρετή» του Παντελή Κυρμαργιού και «Μεταμόρφωση» του στιχουργού Πρόδρομου Κοσμίδη και συνθέτη και τραγουδιστή Γιώργου Τσιριγώτη. Η «Αρετή» είναι ένα ευαίσθητο διήγημα βασισμένο σε αληθινή ιστορία που εμβαθύνει στα υπαρξιακά και κοινωνικά ζητήματα.

Ο δημιουργός της με δεξιοτεχνικό τρόπο ενώνει τα τραγούδια του με μικρά πεζά όπου στον δίσκο είχαν απαγγελθεί από τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο. Τα τραγούδια του δίσκου, μαζί με τον Παντελή Κυρμαργιό έχουν τραγουδήσει μεταξύ άλλων ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιάννης Κότσιρας, η Μαρία Παπαγεωργίου, η Βιολέτα Ίκαρη και ο Γιώργος Νταλάρας.

Η «Μεταμόρφωση» είναι ένας δίσκος που καταπιάνεται με τον άνθρωπο, τη σχέση με τον εαυτό του, το θάνατο, τον έρωτα, και την κοινωνία. Αρκετά από τα τραγούδια εμπνευσμένα από θέματα τραγωδιών ή μύθων προσθέτοντας έναν αρχετυπικό χαρακτήρα στη δουλειά αυτή. Τα τραγούδια του δίσκου έχουν ερμηνεύσει ο Γιώργος Τσιριγώτης, Γιώργος Νταλάρας και Μαριαστέλλα Τζανουδάκη.

Συντελεστές:

Τιγκράν Σαρκισιάν πνευστά
Μάνος Κιτσικόπουλος πιάνο
Στέλιος Αλεξόπουλος μπουζούκι, μπαγλαμάς
Αλέκος Ρούπας κρουστά
Βάιος Πράπας Μπάσο
Γιάννης Ταυλάς Λαούτο, ηλεκτρική κιθάρα