Ο Alex Dante, κατά κόσμον Αλέξανδρος Δανδουλάκης, με όχημά του την ηλεκτρική κιθάρα θα ερμηνεύσει τα Νυχτερινά του Frederic Chopin την Τρίτη 29 Μαΐου, στις 21.00, σε μια υπαίθρια συναυλία έξω από το Κέντρο Επισκεπτών, δίπλα στο Κανάλι.

Με βασικό πυρήνα τα Νυχτερινά του Frederic Chopin αλλά και έργα των Erik Satie, Sergei Rachmaninov και Wes Montgomerry, ο Alex Dante έχει επαναπροσδιορίσει τον προσωπικό του ήχο και θέτει ερωτήματα για την ύπαρξη ή μη των μουσικών στυλ. Μέσα από τη χρήση κιθαριστικών εφέ και δύο ενισχυτών δημιουργεί ένα ογκώδες ηχοπεδίο που προσφέρει νέες δυνατότητες στην solo κιθάρα και επαναπροσδιορίζει γνώριμα ακούσματα.

Ο Alex Dante έχει συνεργαστεί και συνυπάρξει με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και με σημαντικούς μουσικούς του εξωτερικού όπως οι Bill Frisell, Monophonics, Alan Zavod (Frank Zappa & the Mothers), Soul Jazz Orchestra, Thievery Corporation, Radio Moscow κ.α.

Η ενότητα Music Escapades, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Φωτογραφία: ©Ντία Παπαδοπούλου