Εάν γοητεύεστε από τη φύση και τις βοτανικές εικονογραφήσεις, θα ενθουσιαστείτε με τη Βιβλιοθήκη Κληρονομιάς της Βιοποικιλότητας. Αυτή η ανοιχτή ψηφιακή βιβλιοθήκη επικεντρώνεται στο να φέρει τον φυσικό κόσμο πιο κοντά στους ανθρώπους μέσω της πρόσβασης τους σε σπάνια γραπτά και εικονογραφήσεις. Χάρη στην αφοσίωση του προσωπικού και των αναγνωστών της, πάνω από 100.000 εικόνες και φωτογραφίες έχουν ανέβει στο δημοφιλές λογαριασμό της στο Flickr από το 2011.

Χωρισμένος σε θεματικά άλμπουμ, ο λογαριασμός έχει τεράστια επιτυχία, και παράλληλα ανοίγει τον κόσμο της απεικόνισης της φύσης σε ένα νέο κοινό.  Η συλλογή περιλαμβάνει από τόμους του 19ου αιώνα με πουλιά της Αυστραλίας έως και εικονογραφήσεις άγριων νυχτερίδων. Και, φυσικά, υπάρχει μία τεράστια συλλογή από βότανα. Γαλλικά, γερμανικά, αγγλικά και νοτιοαφρικανικά περιοδικά έχουν σαρωθεί, παρέχοντας μια συναρπαστική ματιά στη βιοποικιλότητα που υπάρχει – ή υπήρχε – σε όλες αυτές τις χώρες.

Εάν θέλετε πραγματικά να βουτήξετε βαθιά στον κόσμο της φύσης, αυτή η συλλογή είναι για εσάς. Αναρωτιέστε πώς  ντύνονταν οι μελισσοκόμοι το 1910; Θα το βρείτε εδώ μαζί με πολλές ακόμα εικόνες φυτών για να ξεδιψάσετε τη δίψα σας για τη φύση και τις ομορφιές της.

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε ολόκληρη τη συλλογή στη σελίδα Biodiversity Heritage Library – Flickr

Δείτε μερικές εικονογραφήσεις από τη συλλογή: