Το εικαστικό γεγονός που θα καλύψει το τέλος του 2011 και την αυγή του 2012 είναι η έκθεση έργων του ζωγράφου, δάσκαλου και ακαδημαϊκού Παναγιώτη Τέτση, με

τίτλο Παναγιώτης Τέτσης: Η ζωγραφική του σήμερα.

Το «σήμερα» σημαίνει πρώτα, ότι μέσα από αυτή την παρουσίαση  – που θα αναπτυχθεί στις δυο μεγάλες αίθουσες της νέας πτέρυγας του Μεγάρου Μουσικής – θα δοθεί μεγάλη έμφαση στα τελευταία έργα, που ο πάντα δημιουργικός και δυναμικός Τέτσης δούλεψε μέσα στο 2011.

Συγχρόνως όμως θα υπάρχει αναφορά σε μια εκ νέου επαφή με παλαιότερα, αλλά λιγότερο ή ελάχιστα γνωστά έργα, που ανήκουν στον ίδιο τον καλλιτέχνη ή σε συλλέκτες. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης ορισμένα εννοιολογικά συγγενή έργα, τα οποία δανείζει στο Μέγαρο η Εθνική Πινακοθήκη.

Θεματικά το στίγμα δίνει το τοπίο, ειδικότερα η εικαστική δομή του και η σχέση του με το φυσικό και χτισμένο περιβάλλον. Τα υλικά θα είναι ποικίλα: λάδια, τέμπερες αλλά και μερικά από τα τόσο σημαντικά μαυρόασπρα χαρακτικά του.

Την ευθύνη της οργάνωσης και της επιμέλειας έχει η τεχνοκριτικός Έφη Ανδρεάδη. Στην έρευνα θα έχει την υποστήριξη της Τζούλιας Δημακοπούλου και της ομάδας του ΙΣΕΤ (Ινστιτούτου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης).