Ο χώρος πολιτισμού σύγχρονης τέχνης “Tatiana Dimou | Artists” θα φιλοξενήσει τη νέα ατομική έκθεση του εικαστικού Πάνου Κόλλια, με τίτλο “ΔΙΑ ΜΕΣΩ”. Το επίσημο άνοιγμα της έκθεσης θα λάβει χώρα το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου στις 19.00 μμ στην οδό Τσαμαδού 24 στην Πάτρα.

Δια μέσω

«Με οδηγό τον χώρο και τον χρόνο οι σκέψεις κινούνται σε μια κυκλική τροχιά. Τον φόβο του θανάτου διαδέχεται το πέρασμα της σκυτάλης της ζωής από την μία γενιά στην άλλη. Τις ανθρώπινες σχέσεις χαρακτηρίζει η αποξένωση, ο διαχωρισμός και η ερημιά. Επακόλουθο είναι η ανάγκη διαφυγής, η αδυναμία στάσης σε έναν τόπο ή παραμονής σε ένα πρόσωπο. Ο άνθρωπος έχοντας μια φευγαλέα διάθεση επιθυμεί την άμεση εναλλαγή προσώπων και καταστάσεων.»

Τον καλλιτέχνη εδώ ενδιαφέρει η κοινωνική διάσταση των πραγμάτων, πότε από τη ματιά του παρατηρητή και πότε από τη σκοπιά του συμμετέχοντος. Ο βασικότερος στόχος είναι η αποτύπωση του χώρου και η σχέση με τον χρόνο. Οι φόρμες και τα αντικείμενα στα σώματα και τα πρόσωπα των χαρακτήρων δίνουν την αίσθηση μίας τέταρτης διάστασης – αυτής του χρόνου. Σε όλη αυτή την αναζήτηση της προσωπικής διαδρομής ανάγκη είναι η συνάντηση με τον Άλλο. Μια συνάντηση που προκαλείται από την διάνοιξη νέων κόσμων, συστατικά των οποίων είναι τα πρόσωπα που αλληλοεπιδρούν και οι χώροι που παρεμβαίνουν.

Παναγιώτης Κόλλιας – Πληροφορίες για τον καλλιτέχνη

O Παναγιώτης Κόλλιας είναι εικαστικός καλλιτέχνης που γεννήθηκε το 1983 στο Αίγιο Αχαΐας. Το 2020 αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (ΑΣΚΤ), ενώ ταυτόχρονα διδάσκει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα κύρια μέσα έκφρασης του είναι η ελαιογραφία, η υδατογραφία και οι ηχητικές εγκαταστάσεις.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κλεομένης Κωστόπουλος