Μέρος μιας εν τω γίγνεσθαι τριλογίας, η νέα ατομική έκθεση του Παναγιώτη Δαραμάρα με τίτλο indeX 2, συνεχίζει τη διερεύνηση πάνω στη συμβολική και επιστημονική διάσταση της ύλης. Σε αυτό το δεύτερο “ευρετήριο” στοιχειοθετείται ένα αυτοτελές σύμπαν γλυπτικών συνθέσεων, εγκαταστάσεων και performance, με πρωταγωνιστές το ξύλο και το βιβλίο.

Σύμφωνα με την επιμελήτρια ‘Ηρα Παπαδοπούλου, στο indeΧ 2 ο Δαραμάρας δεν αφηγείται μόνο τη δική του σχέση με την άφατη γλώσσα των πραγμάτων, αλλά επιχειρεί να μας μεταφέρει τον εσωτερικό ήχο από το ατόφιο σώμα της ύλης, να μιλήσει για τις σχέσεις και το “ξεφλούδισμα” των επιφανειών της, να αποδώσει την αρχέγονη ιστορία της, πριν το παλίμψηστο εγγραφών την μετατρέψει για πάντα στα μάτια μας.

Η performance θα παρουσιαστεί στην ταράτσα της FokiaNou Art Space από τη Σάνια Στριμπάκου.
Σχεδιασμός κίνησης: Σάνια Στριμπάκου, Σύλληψη ιδέας: Παναγιώτης Δαραμάρας. Κείμενο: ‘Ηρα Παπαδοπούλου

Παναγιώτης Δαραμάρας

Ο Παναγιώτης Δαραμάρας είναι εικαστικός που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στην Κιν/φική Σχολή Σταυράκου, παρακολούθησε μαθήματα Σύγχρονου Χορού και Υποκριτικής και στη συνέχεια αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας.

Εργάστηκε σε κινηματογραφικές ταινίες και στο θέατρο ως σκηνογράφος. Έχει χορογραφήσει και ερμηνεύσει το έργο “Traces” σε συνεργασία με την Αγγελική Παπαδάτου το 2013. Το index1 παρουσιάστηκε στη FokiaNou Art Space το 2018. Επιμελήθηκε την έκθεση Remembering Remembered με τη Λία Πέτρου το 2019. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εικαστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πιο πρόσφατες την Stockholm Independent Art Fair Supermarket, 2019 και την Ammophila Vol.1 Birth in Elafonisos, 2020, panajotisdaramaras.wordpress.com


Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους επισκέπτες της έκθεσης, σε όλους τους χώρους της FokiaNou Art Space, συμπεριλαμβανομένης της ταράτσας, του ασανσέρ και του κλιμακοστασίου του κτηρίου. Παρακαλούμε να κρατάτε τις απαραίτητες αποστάσεις.