Όλες οι νέες κινηματογραφικές αφίξεις είναι εδώ!


Park

Σκηνοθεσία: Σοφία Εξάρχου

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Η πολυβραβευμένη ταινία της Σοφίας Εξάρχου, ύστερα από ένα μεγάλο φεστιβαλικό ταξίδι στον κόσμο, ξεκινάει την διαδρομή της στις ελληνικές αίθουσες από τον κινηματογράφο Μικρόκοσμος. Δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες του 2004, μια παρέα αγοριών ζει ανάμεσα στις εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού της Αθήνας. Μια ταινία για την άνοδο και την πτώση μιας πόλης, που θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε, και των ανθρώπων της και ταυτόχρονα μια ιστορία για την ωμή ενέργεια της εφηβείας και τη βία της ενηλικίωσης.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στον Μικρόκοσμo από τη Neo Films


Βερολίνο, Αντίο

Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Ο σημαντικός Γερμανός σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν, επιστρέφει με τη νέα του ταινία, η οποία είναι βασισμένη στο best-seller «Βερολίνο, γεια» του Wolfgang Herrndorf. Πρόκειται για μία απρόβλεπτη, συγκινητική περιπέτεια δύο εφήβων που αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τους τη ζωή όπως την ξέρουν και να εξερευνήσουν για πρώτη φορά τον μεγάλο κόσμο που τους περιμένει εκεί. Δύο φίλοι αποφασίζουν να πάνε διακοπές μαζί, μ’ ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. Κάπως έτσι, ξεκινά η απότομη ενηλικίωση των ηρώων μας, μαζί με τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα, σε ένα ταξίδι γεμάτο απρόοπτα, χιούμορ, ένταση και περιπέτεια.

• Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στους κινηματογράφους από την Rosebud 21


Καταπληκτικές γυναίκες / 20th Century Women

Σκηνοθεσία: Mike Mills

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Mike Mills επιστρέφει μετά το Beginners (2010) με μια αστεία, πολύπλευρη, συγκινητική ταινία, έναν φόρο τιμής στη γυναικεία φύση, την οικογένεια, τον χρόνο και τους δεσμούς που αναζητούμε μια ζωή. 1979, Santa Barbara. Η Dorothea Fields (Annette Bening) είναι μια αποφασιστική μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τον έφηβο γιο της (Lucas Jade Zumann), σε μία εποχή που σφύζει από κοινωνικές αλλαγές και επαναστατική διάθεση. Για να τα βγάλει πέρα με την ανατροφή του απευθύνεται σε δύο νεότερες γυναίκες. Στην Abbie (Greta Gerwig), ένα ελεύθερο πνεύμα και punk καλλιτέχνη και στην Julie (Elle Fanning), μια ξύπνια και προκλητική νεαρή γειτόνισσα. Μία ταινία γεμάτη χαρακτήρες που θυμίζουν πραγματικά τις συναρπαστικές γυναίκες που γνωρίζουμε, που μας μεγάλωσαν και μας διαμόρφωσαν…

• Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στους κινηματογράφους από την Feelgood


Η συνωμοσία της σκιάς / Eavesdropper

Σκηνοθεσία: Τομά Κρουιτόφ

ΘΡIΛΕΡ

Στο νέο, αστυνομικό θρίλερ του Τομά Κρουιτόφ, ο Φρανσουά Κλιζέ θα βρεθεί στην «καρδιά» μίας επικίνδυνης πολιτικής συνωμοσίας! Ο Ντιβάλ, ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος προσλαμβάνεται για να απομαγνητοφωνεί τηλεφωνικές συνομιλίες, με τη βοήθεια μίας παλιάς γραφομηχανής. Ξαφνικά βρίσκεται αντιμέτωπος με τους βίαιους μηχανισμούς του σκοτεινού κόσμου των μυστικών υπηρεσιών…

• Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στους κινηματογράφους από την Odeon


Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου / Kong: Skull Island

Σκηνοθεσία: Τζόρνταν Βογκτ Ρόμπερτς

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ / ΔΡΑΣΗΣ

Ο μύθος του Κινγκ Κονγκ «ζωντανεύει» ξανά στη μεγάλη οθόνη από τον Τζόρνταν Βογκτ Ρόμπερτς, με τον διάσημο γορίλλα να επιστρέφει δριμύτερος σε μια συναρπαστική περιπέτεια δράσης! Μια ετερογενής ομάδα εξερευνητών συγκεντρώνεται για να εξερευνήσει τα βάθη ενός αχαρτογράφητου νησιού στον Ειρηνικό Ωκεανό –όμορφο και την ίδια στιγμή επικίνδυνο- χωρίς να γνωρίζουν ότι διασχίζουν το βασίλειο του μυθικού Κονγκ. Όσο μαγικός μπορεί να είναι αυτός ο τόπος άλλο τόσο μοιραίος μπορεί να αποβεί για τον άνθρωπο!

• Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στους κινηματογράφους από την Tanweer


Utopia. An Adult’s Fairytale

Σκηνοθεσία: Νίκος Κουρού

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΒΩΒΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η «Utopia An Adults FairyTale» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Νίκου Κουρού. Γυρισμένη σε άσπρο και μαύρο, βωβή και με το στυλιζάρισμα των κλασσικών βωβών ταινιών, η «Utopia» είναι ένα συμβολικό παραμύθι με κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις, που σχολιάζει με κωμικοτραγικό τρόπο την ανθρωπιστική κρίση όπως αυτή δημιουργείται από την παντοκρατορία των τραπεζών και των ανθρώπων που επωφελούνται από το χρηματοπιστωτικό σύστημα εις βάρος των υπολοίπων. Η ταινία επιχειρεί να ανασκευάσει δημιουργικά το κινηματογραφικό λεξικό από τις βωβές ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 1920-1930 με σύγχρονα οπτικά εφέ και κωμικά γκαγκς.

• Πέμπτη 9 Μαρτίου στους κινηματογράφους από τη NEW STAR