Το Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού φιλοξενεί την Όπερα της Βαλίτσας με τό έργο του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, Παλιάτσοι, για μία παράσταση την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016.

Η σημαντικότερη όπερα του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, ‘ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ’, πραγματεύεται την τραγική ιστορία του επικεφαλής ενός περιπλανώμενου θιάσου της commedia dell’ arte.

Ο Παλιάτσος Κάνιο πρέπει να κάνει τo κοινό του να γελάσει, αν και έχει μόλις πληροφορηθεί για την απιστία της Κολομπίνας, την οποία υποδύεται η γυναίκα του, Νέντα.

Τα όρια ανάμεσα στη μυθοπλασία και στην πραγματικότητα αρχίζουν να θολώνουν.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Ισίδωρος Σιδέρης, με τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Κατρανίτσα και τον Φρίξο Μόρτζο στο πιάνο.

Συμμετέχουν νεότεροι και καταξιωμένοι Μονωδοί της ΕΛΣ.

Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα ελληνικά.

Η Όπερα της Βαλίτσας ξεκίνησε το 2011 από την Εθνική Λυρική Σκηνή ως μια καλλιτεχνική δράση με κύριο σκοπό να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό, μυώντας το στο μαγικό κόσμο της όπερας και του λυρικού ρεπερτορίου.

Οι παραγωγές της Όπερας της Βαλίτσας είναι ευέλικτες και ταξιδεύουν σε απρόσμενους χώρους με τους εξαιρετικούς τραγουδιστές της ΕΛΣ, ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά… μέσα σε μια βαλίτσα.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο οποίο συμμετέχει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης Ψυχικού.

Υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Future Library, με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Διάρκεια: 65’ (χωρίς διάλειμμα)