Φιλοξενούμενος από το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης «White, Grey and a little Red» στην οποία συμμετέχει, ο Γιώργος Σαμψωνίδης προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού σε ένα «ανοιχτό εργαστήριο ζωγραφικής» που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο από τη Δευτέρα 18 έως και την Πέμπτη 21 Αυγούτσου 2014.  

Για τέσσερις ημέρες, από τις 11.00-13.00 και από τις 18.00-20.00 το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται το εργαστήριο προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου έργου σε καμβά που θα δημιουργηθεί από τον καλλιτέχνη με έμπνευση το περιβάλλον λευκό και γκρίζο τοπίο της Σαντορίνης που εχει δωσει τον τίτλο της στην κεντρική θερινή έκθεση.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του καλλιτέχνη στη Σαντορίνη θα πραγματοποιηθεί επιπλέον (σε ημέρα που θα ανακοινωθεί) από τον ίδιο τον καλλιτέχνη δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά (από 4-14 ετών). Τα παιδιά θα επισκεφθούν την έκθεση για να κατανοήσουν τις εικαστικές δυνατότητες της χρωματικής τονικότητας και του παιχνιδιού φωτός και σκιάς, ενώ στη συνέχεια με την καθοδήγηση του καλλιτέχνη θα δημιουργήσουν το δικό τους ζωγραφικό έργο.