Θα μιλήσουν οι συγγραφείς Κλεοπάτρα Λυμπέρη, Νίκος Ξένιος, Σταύρος Σταμπόγλης. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η συγγραφέας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η ιστορία της σχέσης μιας κόρης με τη μητέρα της κατατίθεται στις 70 σελίδες του βιβλίου, μέσα από μία εξιστόρηση που άλλοτε εκφράζεται με ποιήματα, άλλοτε με πεζά κείμενα, κι άλλοτε σε διαλόγους. Διάλογοι που εξελίσσονται τόσο ανάμεσα στις δύο γυναίκες, όσο και ανάμεσα στην κόρη και στο ανδρικό στοιχείο, σε έναν πατέρα ή σε έναν εραστή, που και πάλι στοχεύουν στην αναζήτηση των βαθύτερων στοιχείων που ορίζουν την κοινή ζωή των δύο γυναικών. Πρόκειται για ένα βιβλίο βαθειά συναισθηματικό και ποιητικό, με όνειρα ζωής και με στιγμές καθημερινές, παραμύθια αλλά και εικόνες που «γδέρνουν» με τον πόνο του πένθους. Ένα βιβλίο με έντονο το στοιχείο της αναζήτησης επαφής και αγάπης.

Φοβάμαι, μαμά. Κι εσένα, φοβάμαι.
Επειδή πεθαίνουν και οι μαμάδες, μαμά.
Γι’ αυτό.
Γιατί πεθαίνουν και οι μαμάδες, μαμά;
Γιατί;
Και τις φοβούνται τις μαμάδες, μαμά, όταν έχουν πεθάνει;
Και τις φοβούνταν κι όταν ήταν ζωντανές;
Φοβούνται πάντα χωρίς τις μαμάδες;
Φοβούνται και με τις μαμάδες;
Πάντα;
Χωρίς;
Με;

Η συγγραφέας

Η Σόνια Ζαχαράτου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει εργασθεί στη δημόσια τηλεόραση, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει συγγράψει μυθιστορήματα, θέατρο και ποίηση, και κάποια από τα έργα της έχουν ανεβεί σε σκηνές της Αθήνας και της περιφέρειας. Έχει βραβευτεί από το Ελληνικό Τμήμα του ΟΗΕ και έχει διακριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας για εκπομπές της, οι οποίες έχουν προβληθεί στην ΕΡΤ.