Ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον μας φέρνει το [email protected], το νέο τεχνολογικό – ψυχαγωγικό πάρκο που άνοιξε τις πύλες του δίπλα στο Allou! Fun Park. Παιχνίδια βασισμένα στην ρομποτική, την πληροφορική και την εικονική  πραγματικότητα που όχι μόνο συναγωνίζονται αλλά και ξεπερνούν αντίστοιχα του εξωτερικού παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Το [email protected] είναι ένας διαδραστικός χώρος ψυχαγωγίας και μάθησης, η δημιουργία του οποίου αξιοποιεί τα αποτελέσματα της έρευνας του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι επισκέπτες καλούνται να παίξουν στα πρωτοποριακά παιχνίδια κατανοώντας βασικές αρχές τεχνολογίας ενώ παράλληλα αναγκάζονται να συνεργαστούν και να λειτουργήσουν ομαδικά επιστρατεύοντας συνειδητά και ασυνείδητα γνώσεις και δεξιότητες από τα μαθηματικά, την πληροφορική, τη γεωγραφία, τη φυσική και άλλες επιστήμες.

Τεράστιες οθόνες για να παίξουν εικονικά σκοποβολή, τα κλασικά «μήλα», να χτυπήσουν  μετεωρίτες ή να βάλουν στη σωστή θέση ««κοσκινίζοντας» αντικείμενα με βάση το χρώμα ή το σχήμα τους. Τρελά ρομποτάκια που πρέπει να τα καθοδηγήσουν σε μια εικονική «βοσκή» ή στις γραμμές του «Μετρό».  Φουτουριστικά μουσικά όργανα για να συνθέσουν τη δική τους μελωδία και άλλα πρωτότυπα και διαφορετικά παιχνίδια που προσφέρουν μια εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας με γνώση αλλά και πολύ γέλιο!

Μοναδικά παιχνίδια – εκθέματα  που αντίστοιχά τους υπάρχουν σε φημισμένα μουσεία όπως το Exploratorium του Σαν Φρανσίσκο, το NEMO του Άμστερνταμ ή το Cité de l’ Espace του Παρισιού.

Το [email protected] απευθύνεται σε όλους όσους είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες και εμπειρίες, ηλικίας από 8 έως … 88 ετών. Παράλληλα  αποτελεί ιδανικό προορισμό για σχολικές επισκέψεις από την 4η Δημοτικού έως την 3η Λυκείου, με ειδικά προγράμματα και διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας ανάλογα με την τάξη ενώ ειδικά εκπαιδευμένοι εμψυχωτές αναλαμβάνουν την καθοδήγηση των παιδιών.