Η συνήθεια της ανάγνωσης και η δημιουργία ενός διά βίου αναγνώστη είναι στοιχεία που απαιτούν χρόνο για να καλλιεργηθούν σε ένα παιδί. Μέσα από το συγκεκριμένο εργαστήριο, διερευνούμε την έννοια της αναγνωστικής ελευθερίας. Τα παιδιά όπως και οι ενήλικες έχουν τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα και ερεθίσματα, συνεπώς είναι απαραίτητο να αφουγκραστούμε τις αναγνωστικές τους επιλογές.

– Πώς δημιουργούμε μια γωνιά ανάγνωσης;
– Ποια είναι η διαφορά μιας έξυπνης και μιας ηχητικής βιβλιοθήκης;
– Πώς ψάχνουμε τις απαντήσεις μέσα στα βιβλία;
– Πώς γνωρίζουμε τα λαϊκά παραμύθια και τους δίνουμε νοήματα;
– Πώς τα παιδιά γίνονται τα ίδια αφηγητές;

Το εργαστήριο χωρίζεται σε δύο ενότητες: Στην πρώτη θα συζητηθούν τα αναγνωστικά οφέλη στις διάφορες ηλικιακές ομάδες, ενώ στη δεύτερη θα πειραματιστούμε με τεχνικές και δραστηριότητες για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας στο σπίτι. Θα ακολουθήσουν μια βιωματική δραστηριότητα και συζήτηση με τους/ις συμμετέχοντες/ουσες.

Εμψυχώτριες του εργαστηρίου: Ζωή Δαβάρη, ιστορικός τέχνης, Γεωργία Αβαταγγέλου, κοινωνιολόγος, Μάρθα Ρούσσου, παιδαγωγός
Διάρκεια: 2 ώρες

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε ΕΔΩ έως τις 10/4/2021.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας στο εργαστήριο είναι η αγορά ενός παιδικού βιβλίου από το eshop μας ελάχιστης ονομαστικής αξίας 5 ευρώ.

Στα σχόλια της ηλεκτρονικής παραγγελίας σας θα πρέπει να σημειώσετε: WEBINAR ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ: ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αγορά του βιβλίου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 13 Απριλίου 2021.

Το e-mail που θα χρησιμοποιήσετε για την αγορά του βιβλίου θα πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό που θα δηλώσετε στη φόρμα συμμετοχής.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχών, το εργαστήριο δεν θα πραγματοποιηθεί και όσοι έχουν δηλώσει μέχρι τις 10 Απριλίου θα ενημερωθούν για την ακύρωσή του.