Με συντονίστρια τη Μαριλένα Καββαδά (Συγγραφέα – Χορογράφο – Νηπιαγωγό Med), παιδιά 4 έως 8 χρονών, θα συναντιούνται ένα Σάββατο κάθε μήνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να διαβάζουν ένα διαφορετικό έργο παιδικής λογοτεχνίας κάθε φορά.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας… αξιοποιώντας έργα της παιδικής λογοτεχνίας ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας!

Συγκεκριμένα, ακολουθώντας σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές, αξιοποιώντας τεχνικές διαφόρων τεχνών (ιδιαίτερα του χορού και της μουσικής), με πλούσιο παιδαγωγικό υλικό στη διάθεση των παιδιών  κ.ά… τα παιδιά:

Θα ζωντανεύουν χοροθεατρικά ήρωες των κειμένων.
Θα χορεύουν αυτοσχέδια ή θα δημιουργούν τις δικές τους χορογραφίες.
Θα ακροάζονται και θα εμπνέονται από μελωδίες μεγάλων μουσουργών.
Θα πειραματίζονται και θα συνθέτουν ρυθμικά μοτίβα, ηχητικά σύνολα κτλ.
Θα δραματοποιούν στιγμιότυπα της πλοκής των έργων.
Θα παίζουν μουσικοκινητικά και ρυθμικά παιχνίδια.
Θα εμπλουτίζουν το σκηνικό χώρο  της δράσης, αξιοποιώντας ποικίλα υλικά και εικαστικές τεχνικές.
Θα συμμετέχουν σε ψυχαγωγικά παιχνίδια έμπνευσης και δημιουργίας.

Λίγα λόγια για τη Μαριλένα Καββαδά

Η Μαριλένα Καββαδά έχει πτυχιακές σπουδές στο Χορό, τον Ελληνικό Πολιτισμό και στην Εκπαίδευση & Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία (Πανεπιστήμιο Αθηνών). Ο μεταπτυχιακός της τίτλος αφορά στις «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» (Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Τα τελευταία είκοσι χρόνια επιμορφώνεται εντός κι εκτός Ελλάδας ενώ εργάζεται ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, ως καθηγήτρια χορού σε σχολές χορού και ως χορογράφος σε θεατρικές παραγωγές για παιδιά.

Από το 2007 συνεργάζεται με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου υλοποιώντας πρότυπα προγράμματα για παιδιά, ενώ από το 2008 ίδρυσε και συντονίζει την Καλλιτεχνική & Παιδαγωγική Ομάδα «Μαγικό Κοχύλι» (www.magiko-kohili.gr).

Επίσης, έχει επιμεληθεί  περισσότερα από δέκα παιδικά CD κι έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικά πακέτα και θεματικά πάρκα για διάφορους επιστημονικούς φορείς, ενώ συμμετέχει συστηματικά ως εισηγήτρια σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια αλλά και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες.

Τέλος, στο συγγραφικό της έργο εντάσσονται περισσότερα από πενήντα άρθρα σε έγκριτα παιδαγωγικά περιοδικά και σχεδόν είκοσι βιβλία για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Το τελευταίο της παραμύθι με τίτλο «Το κρυφτό της χαράς», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις βιβλιοΔΙΑΠΛΟΥΣ με την εικονογράφηση της Λήδας Βαρβαρούση. Στο CD που συνοδεύει το βιβλίο τραγουδούν ο Παντελής Θαλασσινός και ο Γιώργος Μπαγιώκης σε στίχους της Μαριλένας Καββαδά και μουσική του Νίκου Γ. Παπαδογιώργου. Τέλος, στο ίδιο CD γονείς κι εκπαιδευτικοί θα βρουν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για το σπίτι και το σχολείο… Για τη γλώσσα, τα μαθηματικά, το περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες, τη δημιουργία και την έκφραση.