Το Βρυσάκι, ένα παραδοσιακό σπίτι της παλιάς Αθήνας που από το 1890 στέκεται φρουρός ανάμεσα στην Αρχαία Αγορά και τη σύγχρονη πόλη, μας προσκαλεί σε μία διαδραστική περιήγηση στην Παλιά Αθήνα.

Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες (ξεναγήσεις, προβολές, εκπαιδευτικά παιχνίδια) γνωρίζουμε την όμορφη πόλη της Αθήνας και την πλούσια ιστορία της που ξεκινά από την αρχαιότητα και φτάνει έως τις μέρες μας.

Δραστηριότητες:

• Προβολή φωτογραφικού υλικού και σχεδιαγραμμάτων της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα. Μέσα από τις φωτογραφίες, την αφήγηση και τα διαδραστικά παιχνίδια ανακαλύπτουμε τα μυστικά της  πόλης των Αθηνών.

• Σύντομη βόλτα στην Παλιά Αθήνα (καιρού επιτρέποντος)– Γνωρίζουμε την πόλη της Παλιάς Αθήνας, το ιστορικό της κέντρο. Ξενάγηση στη γειτονιά της Πλάκας, όπου ερχόμαστε σε επαφή με κτήρια – ορόσημα διαφόρων εποχών και αναλύουμε τα χαρακτηριστικά τους μέσα από διαδραστικά παιχνίδια.

• Εκπαιδευτικό παιχνίδι – Αναβιώνουμε το έθιμο του Κλήδονα και του Αμίλητου Νερού. Ένα παιδί παίρνει «το Αμίλητο Νερό» από τη βρύση του παραδοσιακού σπιτιού, τηρώντας όλες τις δεσμεύσεις του εθίμου. Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, κάθε παιδί ρίχνει μέσα στον Κλήδονα ένα αντικείμενο με το όνομά του κι όταν έρθει η ώρα, μαθαίνει το στιχάκι που του αντιστοιχεί.

• Χειροτεχνία – Μεταφυτεύουμε ατομικά δενδρύλλια βασιλικού και ζωγραφίζουμε τη γλάστρα, χαρακτηριστικό των αυλών της Πλάκας. Τα παιδιά γυρίζουν σπίτι με τη γλαστρούλα και την ανάμνηση της Παλιάς Αθήνας. Αναμνηστική κατασκευή για το σπίτι.