Όταν διαλέγαμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είχαμε κατά νου πως τα παιδιά θέλουν να παίξουν, λατρεύουν να φτιάχνουν πράγματα και αγαπούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες. Με βάση αυτό, επιλέξαμε με τους συνεργάτες μας μια σειρά θεματικές ενότητες κατάλληλες για παιδιά 4 ή 5 χρονών που έχουν σαν σκοπό να τους συστήσουν τον πολιτισμό, τις τέχνες και την κουλτούρα της Κίνας μέσα από παιχνίδι, κίνηση, μίμηση, κατασκευές, ζωγραφική.

Σάββατο 11/11: «Ο κήπος με τις ανθισμένες κερασιές»

Ταξίδι σ’ έναν αλλιώτικο κήπο, γεμάτο ήχους, χρώματα, μυρουδιές και περίεργα φτερωτά πλάσματα. Στην χρονιά του κόκορα κάτι περίεργο συμβαίνει με τους φτερωτούς μας φίλους. Ένα διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά 4 -5 ετών όπου το θεατρικό παιχνίδι, τα παιχνίδια ρόλων, η ζωγραφική και οι κατασκευές έχουν τον πρώτο λόγο.

Σάββατο 26/11: «Στη χώρα των πολύχρωμων δράκων»

Στη χώρα των καλοκάγαθων δράκων στήνεται γιορτή μεγάλη! Τα πάντα είναι έτοιμα και στολισμένα! Ο κίτρινος, ο μπλε και ο μαργαριταρένιος δράκος σε καλούν σε μια μαγική γιορτή στην Κίνα για να τους γνωρίσεις, να παίξεις, να χορέψεις και να ταξιδέψεις μαζί τους!
Πρόγραμμα μουσικοκινητικής και εικαστικής δημιουργίας για μικρούς καλλιτέχνες! Στο πρόγραμμα εντάσσεται και η κινέζικη διαδραστική κατασκευή τυπώματος σε χαρτί.

Σάββατο 09/12: «Γεύμα μ’ ένα κινεζάκι»

Μαμά, τι είναι τα noodles; Και τι τα chop sticks; Και τ’ Ανοιξιάτικα ρολά; Τι έχουν μέσα; Λουλούδια;
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την κινεζική κουλτούρα της ασιατικής μαγειρικής και καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους εικαστικό πιάτο με κινέζικα μακαρόνια, ξύλινα chop sticks, ζωγραφισμένες πορσελάνες σε χαρτί.

Σάββατο 16/12: «Η όπερα του Πεκίνου»

Η διάσημη όπερα του Πεκίνου γίνεται αφορμή για ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα για παιδιά γεμάτο χρώμα, χορό, κίνηση, ζωγραφική, κατασκευές, παιχνίδια σκιών στους ρυθμούς της κινεζικής μουσικής και των ηρώων της κινεζικής όπερας!

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για το Μουσείο Ηρακλειδών από την Novel Vox με την ευθύνη της κ. Ειρήνης Περσίδου.