Οι Μορφές Έκφρασης στα Πετράλωνα, διοργανώνουν δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 4 έως 17 ετών με θέμα «Παιδί και Τέχνη»…

κάθε Σάββατο.

Κάθε Σάββατοπαιδιά 4 – 6 ετών: 10.00 – 11.30
παιδιά 7 – 9 ετών: 11.30 – 13.30
παιδιά 10 -17 ετών: 11.30 – 13.30

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία έχουν ανάγκη από ερεθίσματα και προκλήσεις για να αναπτύξουν τις νοητικές, επικοινωνιακές και εκφραστικές τους ικανότητες. Τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της αυτόνομης έκφρασης βρίσκουν έδαφος στο εργαστήρι μας, όπου η μουσική, η κίνηση και η θεατρική έκφραση τα παρασέρνουν  στον κόσμο του παραμυθιού, και της δημιουργίας.

Το εργαστήρι μας είναι βασισμένο στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff και εκτός από τη μουσική προπαιδεία προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να χορέψουν, να ανακαλύψουν το σώμα τους, και ν΄ ανακαλύψουν τα συναισθήματα τους.

Μουσική με βάση το μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff, ορχήστρα και δικές μας μουσικές συνθέσεις. Κίνηση με βάση το σύστημα Laban, ελεύθερη κίνηση, χορογραφίες ομαδικές και ατομικές. Θέατρο με βάση τα συναισθήματα, το παραμύθι αλλά και μύθους από την Αρχαία Ελλάδα. Επικοινωνία,  γιατί έτσι κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη και ευκολότερη. Παιχνίδι, γιατί η μάθηση ξεκινάει από το παιχνίδι.

*Φέτος τα εργαστήρια θα δουλέψουν το έργο της Ζωής Βαλάση  «Ο κλέφτης των αστεριών».