Μετά το Βραβείο Σεναρίου (Ευθύμης Φιλίππου) το 2011 για τις Άλπεις (Alps), ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει φέτος στη Βενετία για να διεκδικήσει τον Χρυσό Λέοντα. Το καστ του The Favouriteαπαρτίζουν οι:  Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult , Joe Alwyn, James Smith, Mark Gatiss.

Η ταινία, που ανοίγει την αυλαία του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης στις 28 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Νοέμβριο του 2018 από την Fox Searchlight.

Υπόθεση

Αρχές 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά ακμάζουν ανάμεσα στους αριστοκράτες. Η εύθραυστη Βασίλισσα Άννα (Olivia Colman) καταλαμβάνει το θρόνο και η στενή φίλη της Lady Sarah (Rachel Weisz) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, φροντίζοντας παράλληλα την υγεία και την ιδιοσυγκρασία της Βασίλισσας. Όταν μία νέα υπηρέτρια, η Abigail (Emma Stone), καταφτάνει στο παλάτι, η Σάρα γοητεύεται και την παίρνει υπό την προστασία της. Για την Abigail είναι μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες.

Καθώς οι τακτικές του πολέμου στέκονται εμπόδια για τη Σάρα, η Abigail παίρνει τη θέση της στο πλευρό Βασίλισσας. Η ανερχόμενη φιλία τους δίνει στην Abigail την ευκαιρία να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, κανένα άντρα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν στο δρόμο της.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Deborah Davis, Tony McNamara
Παραγωγή: Ceci Dempsey, Ed Guiney, Lee Magiday, Yorgos Lanthimos

Παίζουν: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn, James Smith, Mark Gatiss

http://www.foxsearchlight.com/thefavourite/
https://www.facebook.com/TheFavouriteMovie/